Sant Cugat es mou per acollir el centre d'acopi de biomassa del Consell Comarcal


Temes relacionats

Diputació i Generalitat se sumen al projecte vallesà de prevenció d'incendis ( 2/jul/14)

Les ciutats de la comarca demanen 2'6 milions més per a beques menjador (21/gen/14)

Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa (18/des/13)


  • Comparteix:

Generar energia renovable amb la biomassa és l'objectiu / Foto: ACN

Generar energia renovable amb la biomassa és l'objectiu / Foto: ACN

L'Ajuntament està buscant solars perquè Sant Cugat pugui acollir el centre d'acopi de biomassa que preveu el Consell Comarcal del Vallès Occidental per generar energia renovable amb les restes forestals. Can Calopa, el 'turonet' de les Planes i el solar del Parc de Ramon Barnils són els espais que l'equip de govern ha apuntat aquest dijous al consell de barri de les Planes. La iniciativa comarcal lliga amb la voluntat municipal de construir una futura central de biomassa a la ciutat.

Un dels objectius del programa 'Boscos del Vallès' del Consell Comarcal del Vallès Occidental és la utilització de la biomassa per a la generació d'energia renovable. Un projecte vist amb bons ulls per l'Ajuntament ja que entronca amb la voluntat municipal de construir una central de biomassa a la ciutat.

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha explicat que el Consell Comarcal vol disposar d'un centre d'acopi de biomassa i Sant Cugat li ha fet saber el seu interès per acollir-lo. El també president del consell de barri de les Planes ha afegit que el consistori s'està movent per captar aquest centre de trituració i assecatge de restes forestals.

Joan Puigdomènech

Ens vam ocupar de buscar solars per ser candidats, perquè el centre d'acopi i assecatge vagi al nostre municipi. Hi ha bona predisposició del Consell Comarcal.


El 'turonet' de les Planes, el sector de Can Calopa i els terrenys del Parc de Ramon Barnils són alguns dels indrets que l'Ajuntament està temptejant, segons Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

El centre podria anar a la zona de Can Calopa, a l'obertura entre Ramon Barnils i la Rambla del Celler... Hi ha uns quants llocs que podrien ser candidats.


L'alcaldessa ha destacat en diverses ocasions l'interès de Sant Cugat per formar part d'aquest projecte comarcal que, al seu entendre, permetria donar servei a empreses i edificis municipals, i generar llocs de feina en el tercer sector.

Fa un mes, el Consell Comarcal, la Generalitat i la Diputació van formalitzar el compromís d'anar plegats amb 'Boscos del Vallès' en l'aplicació d'un nou model de gestió forestal a la comarca. El pla és desenvolupar el projecte fins al 2017 amb subvencions comarcals del PUOSC de la Generalitat i de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació, seguint els acords del Consell d'alcaldes i alcaldesses.

La futura central de biomassa de Sant Cugat

A finals de 2013, el consistori anunciava que Sant Cugat disposaria en un termini de dos anys d'una central de biomassa a l'entorn de Can Calopa. L'objectiu era que aquesta planta funcionés amb residu forestal o de la poda de Collserola. Els plans de l'Ajuntament passaven per buscar finançament a la UE per tirar endavant el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.