Pengen un centenar d'estelades als accessos de Sant Cugat


Temes relacionats

Les joventuts de CDC també demanen a Conesa que retiri la bandera espanyola (10/oct/14)

Les JERC volen que es retiri la bandera espanyola de l'ajuntament el 12 d'octubre ( 9/oct/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha despertat aquest diumenge amb un centenar d'estelades penjades als accessos a la ciutat. La plaça dels Quatre Cantons, la rotonda de l'Arxiu Nacional de Catalunya, l'entrada a la carretera de la Rabassada i la rotonda del Sant Cugat Centre Comercial són alguns dels espais on la matinada de dissabte a diumenge s'han ubicat les insígnies. També s'han penjat sis estelades a Can Cadena.

La rotonda de Coll Favà, els ponts de l'AP-7, la rotonda d'EsadeCreapolis i els ponts de la Ronda Nord són alguns dels espais on s'han penjat les estelades. La JNC i les JERC han donat suport als fets, que no s'atribueixen, ja que consideren que 'demostren el compromís de Sant Cugat pel procés català'.

El president de la JNC, Pol Moragas, ha subratllat que la penjada d'estelades evidencia el suport de la ciutat a la consulta del 9N i pel Sí-Sí.

Pol Moragas

Els fets d'avui demostren el compromís de la societat civil de Sant Cugat amb el país. També demostren que la ciutat té un clar suport al Sí-Sí i a la consulta del 9N.


Les JERC han reiterat la petició a l'Ajuntament perquè es retiri la bandera espanyola de la casa consistorial, una petició a la qual la JNC va donar suport. Precisament, totes dues formacions han demanat que 'la unitat nacional es tradueixi en àmbit local' i han fet una crida a ICV-EUiA i la CUP perquè construeixin 'un front comú a Sant Cugat'.

El portaveu de les JERC, Lluc Cahís, ha subratllat que aquesta unitat és necessària perquè 'l'oponent és molt gran'.

Lluc Cahís

En l'eix nacional hi hem de ser tots, perquè l'oponent és molt gran. Sí que tenim discrepàncies en altres àmbits, però en l'eix nacional hem de fer pinya.


La JNC i les JERC han convidat les joventuts de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Arran Sant Cugat a sumar-se a aquest suport als fets, però les formacions no han assistit a la roda de premsa que han convocat aquest diumenge 'per motius logístics', segons Cahís.

L'Ajuntament retirarà les estelades en compliment de l'ordenança municipal, ja que prohibeix, per a tots els casos, l'ús particular i sense permís del mobiliari urbà i l'espai públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.