Sant Cugat té 52 cases ocupades, 30 d'elles amb denúncia dels propietaris


Temes relacionats

Carol considera 'clau' la col·laboració ciutadana per detectar casos d'ocupació ( 7/jul/14)

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra abordaran els casos de cases ocupades (10/feb/14)


  • Comparteix:

Moment de la sessió d'aquest dimarts

Moment de la sessió d'aquest dimarts

El cens de cases ocupades elaborat pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local detecta 52 casos a la ciutat, 30 d'ells amb denúncia. La Floresta, on l'equip de govern reconeix tenir un problema, concentra 24 dels casos, la meitat amb denúncia. En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Seguretat ha afegit que s'hi posarà remei amb la masoveria urbana i l'acció de Serveis Socials.

En declaracions a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Seguretat ha exposat les dades dels cens sobre cases ocupades a Sant Cugat presentades a la junta de seguretat. En termes generals, Francesc Carol xifra en 52 els casos, 30 d'ells amb denúncia dels propietaris. D'aquests casos denunciats, un es a les Planes, cinc a Mira-sol, sis al casc urbà i els 12 restants, a la Floresta. El titular de Seguretat reconeix un problema d'ocupació al districte florestà.

Francesc Carol

A la Floresta és on hauríem d'incidir. És innegable. Estem parlant que, amb la relació del tant per cent d'habitatges respecte a població i cases denunciades, el problema és la Floresta.


És per això que Carol apunta que cal solucionar la problemàtica amb eines com la masoveria urbana, que ja està treballant l'Ajuntament i l'acció de Serveis Socials.

La dotzena de denúncies presentades per ocupació a la Floresta s'emmarca en una bossa total al districte de 24 casos, amb uns altres 12 que no s'han denunciat -per no localitzar el propietari o per situacions de contracte precari (amb consentiment de l'amo). Carol ha remarcat que només és pot parlar oficialment d'ocupació quan s'entra a viure en un habitatge sense permís del propietari.

Francesc Carol

L'ocupació és quan s'ocupa sense la voluntat del propietari i hi ha una denúncia. Si deixo que algú visqui a casa meva sense contracte econòmic, no és un cas d'ocupació.


Algunes d'aquestes dades s'han donat a conèixer en el consell de barri de la Floresta d'aquest dimarts, on els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han exposat la seva actuació en l'àmbit de l'ocupació. Els Mossos han explicat que la seva tasca consisteix a indagar si l'entrada es produeix a causa de la crisi o per qüestions ideològiques, si a la casa viuen menors o si els habitants tenen antecedents. En aquest últim sentit, els Mossos han apuntat un cas d'inquilins amb expedients delictius.

Una de les portaveus de 6 Claus, Nadia Sierra, ha emplaçat l'equip de govern a solucionar el problema d'arrel i fer més actuacions per garantir l'accés a l'habitatge digne, sobretot entre el jovent.

Fons de lliure disposició
El president del consell de barri de la Floresta, Carles Brugarolas, ha anunciat que, de cara al 2015, el districte disposarà d'una quantitat acumulada de 160.000 euros pel fons de lliure diposició. Una quantitat que suma els 80.000 euros que reserva el pressupost municipal de 2015, afegits als 80.000 que no s'han executat el 2014.

Davant aquesta quantitat, el també tinent d'alcalde d'Economia ha convidat els veïns a replantejar plegats noves necessitats a què destinar els diners. Dels 160.000 euros, 16.000 seran per a despesa corrent i la resta, per a inversió. Brugarolas també ha anunciat una partida extra per al 2015 de 200.000 euros per altres intervencions que necessiti el districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.