El pressupost per al 2015 es debat avui al ple


Temes relacionats

De Salvador vol que Sant Cugat es declari ciutat pro-vida i lliure d'avortament (17/oct/14)

El PSC demanarà l'adhesió del ple a la Llei de Drets en contra de l'homofòbia (17/oct/14)

Tots els membres de la Penya Regalèssia seran Fills predilectes de Sant Cugat (14/oct/14)

El PSC vol que Sant Cugat es posicioni en defensa del servei d'ambulàncies (24/set/14)

Suport ampli del ple de Sant Cugat a la convocatòria de la consulta del 9N (23/set/14)

L'Ajuntament pagarà prop de 2.000 euros a l'any pels llibres prestats ( 8/ago/14)

Sant Cugat dóna suport a la llei pels drets del col·lectiu LGTB (21/jul/14)

Primer pas per convertir Cugat.cat en una entitat pública empresarial (18/mar/14)

El PP es queda sol en el suport a la reforma de la llei de l'avortament (20/gen/14)


  • Comparteix:

El ple té lloc a l'edifici de l'ajuntament, a la plaça de la Vila

El ple té lloc a l'edifici de l'ajuntament, a la plaça de la Vila

La proposta de pressupost municipal per al 2015 es porta a aprovació inicial aquest dilluns al ple, així com l'aprovació provisional de les ordenances fiscals per a l'any vinent. A més, els grups municipals debatran set mocions i ratificaran el reconeixement als membres de la Penya Regalèssia com a Fills predilectes de Sant Cugat. La sessió comença a les set del vespre a l'ajuntament.

La trobada començarà amb l'homenatge institucional que rebran els membres de la Penya Regalèssia. El títol de Fill predilecte s'entregarà als 17 membres actuals de l'entitat i, en forma de títol pòstum, a 28 antics socis. Després arribarà una dació de compte per manifestar el suport de la ciutat al manifest del Dia Internacional de la Gent Gran.

Tot seguit arribaran les mocions dels grups polítics. El PSC en presenta tres: una per mantenir el pressupost del 2013 de transport sanitari, una altra sobre el dret de remuneració als autors pels préstecs de les seves obres a les biblioteques i una última per donar suport a la llei sobre l'homofòbia, aprovada recentment pel Parlament.

De la seva banda, CiU porta al ple un text de rebuig al tracte econòmic de les administracions centrals de l'Estat espanyol i al projecte de pressupostos generals proposats per a l'exercici 2015. La federació nacionalista, a més, sumarà forces amb ICV-EUiA per promoure clàusules de foment de l'ocupació a col·lectius en risc d'exclusió social.

El PP proposarà que el ple compleixi de manera efectiva les resolucions del TC relatives a la suspensió de la llei de consultes no referendàries del Parlament. El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, també presentarà una proposta perquè el consistori es posicioni a favor del dret a la vida del concebut no nascut.

Altres temes

D'altra banda, la sessió també servirà per ratificar de manera oficial el canvi de Cugat.cat cap a l'Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), amb els estatuts i el reglament de funcionament pertinents. En l'àmbit de Serveis Urbans i Sostenibilitat, es proposarà l'adjudicació de nom a diverses places, espais i vies urbanes. L'equip de govern també vol debatre l'opció que Sant Cugat es doni de baixa de la Xarxa de Governs Locals de +Biodiversitat 2010.

Entre les qüestions d'Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, hi destaquen la proposta de pressupost municipal i d'ordenances fiscals per al 2015. També es presenta al ple l'ampliació del capital social de Promusa, a través de l'aportació de diversos béns immobles de titularitat municipal, i la intenció de declarar el Centre d'Alt Rendiment (CAR) una institució d'interès municipal.

Abans de la sessió, com és habitual, hi haurà el torn de participació ciutadana, que començarà a dos quarts de set de la tarda. El ple posarà el punt final amb el torn de precs, preguntes i interpel·lacions de l'oposició a l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.