L'Ajuntament construirà habitatge protegit darrere les Cases dels Mestres


Temes relacionats

L'equip de govern desencalla els problemes de mobilitat a la zona del Pinar (20/oct/14)

La Floresta tindrà una nova escola amb formació Waldorf (20/oct/14)

Els pisos públics de la Floresta pendents de reubicar, al Monestir i Pla de Vinyet (16/abr/14)

Florestans proposen la masoveria com alternativa a la construcció de més pisos (19/jun/13)


  • Comparteix:

Recreació de la promoció que s'havia de construir a la Floresta

Recreació de la promoció que s'havia de construir a la Floresta

L'Ajuntament dedicarà l'espai de darrere les Cases dels Mestres de la Floresta a habitatge protegit, tot i que l'operació no té calendari establert. Aquest sostre de sòl prové de la promoció d'habitatge protegit que s'havia de construir al carrer de Verge de Montserrat del districte i que es va aturar per l'oposició ciutadana. La reubicació del sòl permetrà fer en aquest espai un parc que, a més, connectarà la plaça de l'Estació amb la del centre del districte.

ESCOLTA-HO

L'operació s'emmarca en la transcripció i modificació puntual del planejament de la Floresta. Aquesta posada al dia que ha fet l'equip de govern i que aquest dilluns s'ha aprovat de forma inicial permetrà, entre d'altres coses, projectar en els terrenys de darrere de les Cases dels Mestres habitatge protegit.

Tot i que la decisió no té calendari, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha avançat que el futur habitatge respectarà la tipologia del districte i s'inclourà en el projecte l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i els veïns.

Pere Casajoana

L'objectiu és reorganitzar en un futur l'àmbit. Estudiaran totes les tipologies d'habitatge de la Floresta, però serà protegit.


Aquesta operació serà possible gràcies a la reubicació en aquest espai del sòl que s'havia reservar al carrer de Verge de Montserrat per a una promoció d'habitatge protegit i que finalment es va aturar. En canvi, l'Ajuntament dedicarà ara aquests terrenys a un parc verd que servirà de connexió entre la plaça de l'Estació i la plaça del Centre.

Pere Casajoana

Els terrenys que estaven destinats a la construcció es converteixen en un parc i una via verda que faci de connexió entre la plaça de l'Estació i la plaça del centre de la Floresta.


De moment, l'equip de govern no té previst incloure aquestes accions al pressupost del 2015.

En el debat a la sessió plenària, tots els grups de l'oposició s'han abstingut en al·legar manca de documentació per tractar un tema urbanístic de 'gran magnitud'. El PP, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han donat suport a l'intent fallit del regidor no adscrit, Bruno de Salvador, de deixar el tema sobre la taula per fer un debat més ampli en el proper ple, prèvia consulta amb els veïns de la Floresta.

Una petició, la de Salvador, que ha estat rebutjada amb els vots contraris de CiU. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha argumentat que els detalls de la modificació puntual del planejament florestà es van exposar al consell de barri del districte i que 'és ara quan de veritat comença el debat'.

La uaSC, sense presència al ple, ha emès un comunicat en què no dóna suport al projecte per falta d'informació i consens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.