Sant Cugat reclama la inclusió de clàusules socials als contractes públics


  • Comparteix:

Imatge de la Plataforma de Contractació Pública de l'Ajuntament

Imatge de la Plataforma de Contractació Pública de l'Ajuntament

Sant Cugat instarà el Parlament i la Generalitat a incloure clàusules socials en tots els contractes signats entre l'administració pública i els proveïdors a la llei de governs locals de Catalunya, ara en tràmit parlamentari. La moció original d'ICV-EUiA i CiU ha trobat el suport de tots els partits i del regidor no adscrit.

ESCOLTA-HO

La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha explicat que per mitjà de la contractació pública es poden integrar diversos aspectes de polítiques socials. Ho ha exemplificat amb la inserció sociolaboral de persones en situació d'exclusió social, la igualtat efectiva entre dones i homes, la seguretat i salut laboral, l'accessibilitat per a totes les persones i la contractació d'empreses d'inserció i centres especials d'ocupació.

Roser Casamitjana

Mitjançant els contractes públics podem dur a terme molts objectius de política social com la inserció sociolaboral de persones en situació d'exclusió social.


La regidora de CiU, Joana Barbany, ha ressaltat el fet que aquesta moció insta el Parlament i la Generalitat a incloure aquestes clàusules socials en la llei de governs locals de Catalunya, actualment en tràmit parlamentari, pel que fa als contractes públics amb proveïdors.

Joana Barbany

Instem el Parlament i la Generalitat a incloure clàusules socials en tots el contractes signats per l'administració pública amb proveïdors.


El PP, el PSC, la CUP i el regidor no adscrit Bruno de Salvador s'han sumat a la moció i n'han aplaudit el seu caire social. Els populars han destacat l'exemple que han de donar les administracions públiques afavorint aquestes polítiques. Per part socialista, s'ha definit la moció com un exemple de política social activa i que té per objectiu afavorir els treballadors en situació de vulnerabilitat.

La CUP ha qualificat la moció com 'absolutament' positiva i ha fet referència al sentit de justícia social de la mateixa. El regidor no adscrit s'ha sumat a l'acord general remarcant el caràcter positiu de la proposta.

La moció remarca la necessitat d'incloure les clàusules socials a la normativa per no deixar que la inclusió depengui de la voluntat política del consistori de torn.

L'acord preveu també incorporar a la comissió sobre contractació pública responsable creada a inici d'any un representant de l'oposició. Aquesta comissió està elaborant un document que estableix els criteris socials i ambientals que s'han de complir en la contractació pública de l'Ajuntament.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.