Miquel Roca diu que la Constitució no es podria elaborar en el context polític actual


  • Comparteix:

Roca ha fet la ponència davant un auditori ple de gom a gom

Roca ha fet la ponència davant un auditori ple de gom a gom

L'exdiputat de CiU, Miquel Roca, ha afirmat que el context polític actual no donaria llum verda a la creació d'una Constitució com la del 78 perquè ha desaparegut el sentiment de culpa que els franquistes van mostrar fa 25 anys. Així ho ha afirmat Roca a la taula rodona sobre la Carta Magna que ha programat l'Aula d'Extensió Universitària, on ha remarcat que l'Estat de les Autonomies és una realitat gràcies als catalans.

El Teatre de la Unió Santcugatenca s'ha omplert per assistir a l'elocució que l'expolític Miquel Roca i Junyent ha fet sobre la visió dels catalans de la Carta Magna espanyola. Fent ús dels records i les anècdotes, el 'pare de la Constitució' ha defensat a ultrança la important contribució que la Constitució ha fet en l'últim quart de segle en el desenvolupament de l'Estat i en l'exercici dels drets i les llibertats de la ciutadania.

Malgrat que en tot moment ha evitat pronunciar-se sobre la necessitat de revisar la Constitució, Roca ha afirmat que l'actual conjuntura política no possibilitaria un acord entre els partits per elaborar una Constitució, tal i com es va fer als Pactes de la Moncloa l'any 77. Segons Roca, la dreta ja no té 'remordiments' del passat:

Miquel Roca

Una reforma de la Constitució s'ha de fer per consens, perquè sinó anirà en contra dels catalans


L'exdiputat també ha remarcat la importància, avui dia, de la Constitució per dotar Espanya d'un Estat democràtic i per atorgar drets i llibertats als ciutadans. Uns drets que van generalitzar-se a tots els ciutadans en un Estat de les Autonomies que va ser realitat gràcies als nacionalistes catalans. Miquel Roca:

Miquel Roca

Mai Catalunya ha tingut tant poder com ara


D'altra banda, Miquel Roca sí que s'ha mostrat d'acord en reformar la Constitució per canviar el Senat, tal i com abandera el PSOE. Segons Roca, ha arribat el moment que la Cambra Alta sigui un autèntic òrgan de representació territorial i no un instrument de 'correcció gramatical' del Congrés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.