L'Ajuntament posa en marxa la web de 'Govern Obert'


Temes relacionats

L'Ajuntament prepara un nou portal de govern obert (16/oct/14)


  • Comparteix:

El nou web de 'Govern Obert' de l'Ajuntament ha entrat en funcionament aquest dimarts com una eina més del nou model de governança municipal. El projecte es presenta com un canvi d'actitud del consistori articulat sobre els principis de participació, transparència i col·laboració.

El nou portal és accessible des de la versió tradicional de la web de l'Ajuntament i posa a l'abast de tothom dades, informació, pressupostos i indicadors útils per a la participació, la col·laboració i el rendiment de comptes.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que es tracta d'una aposta que reflecteix una nova manera de governar i apropa la gestió de l'Ajuntament a la ciutadania.

Mercè Conesa

Posem a l'abast del ciutadà moltes més dades que no havíem posat abans. Mirem també d'obrir canals de participació.


Amb la web de 'Govern Obert', el consistori vol donar resposta al moment social i polític que reclama més implicació de la ciutadania i la seva corresponsabilitat en la gestió de la ciutat. Gràcies a les dades que s'hi ofereixen, els ciutadans, les empreses i els polítics podran participar en l'avaluació i el debat de les polítiques de govern de forma directa. D'aquesta manera, l'Ajuntament se suma a una tendència creixent entre alguns dels principals consistoris de Catalunya, com Barcelona, Badalona, Girona, Terrassa i Cornellà de Llobregat, que també posen en marxa el model 'Govern Obert'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.