El PSC es felicita que Sant Cugat tingui un parc amb el nom d'Ernest Lluch


Temes relacionats

Parc Ernest Lluch a Sant Cugat (22/oct/14)

El ple posa nom a 29 rotondes, un parc i un carrer de Sant Cugat (21/oct/14)


  • Comparteix:

Espai enjardinar que rebrà el nom de Parc d'Ernest Lluch / Foto: Google Maps

Espai enjardinar que rebrà el nom de Parc d'Ernest Lluch / Foto: Google Maps

El PSC es congratula que la ciutat disposi en el futur d'un parc amb el nom de l'exministre socialista assassinat per ETA, Ernest Lluch, tal com va acordar l'últim ple amb el suport de tots els partits tret de la CUP. El nou parc d'Ernest Lluch, ubicat entre l'avinguda del Carril i el carrer de Rovellat, s'inaugurarà en un acte públic amb la presència de la fundació que porta el nom del desaparegut socialista, ha dit el PSC.

ESCOLTA-HO

El ple de dilluns passat va aprovar la proposta de nomenclàtor per a 29 places, un carrer i un parc de la ciutat. Aquest últim es batejarà amb el nom de l'economista, historiador i exministre de Sanitat socialista assassinat per ETA l'any 2000. Un reconeixement pel qual s'ha felicitat el PSC que ha reconegut la trajectòria de Lluch per 'defensar el diàleg com a eina per aconseguir el respecte pel drets humans i la pau a Euskadi' i el seu llegat en el camp de la política, l'urbanisme, l'economia i la docència.

Al ple, la CUP va oposar-se a destinar al parc el nom d'Ernest Lluch per considerar que el socialista va donar suport a la Llei Orgànica d'Harmonització del Procés Autonòmic (LOAPA) i ser ministre quan funcionaris del govern espanyol van col·laborar en el terrorisme d'estat perpetrat pels Grups Antiterroristes d'Alliberament (GAL). Preguntat sobre això, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, considera 'demagògic' entrar en aquest tipus de valoracions per desmerèixer el nom de Lluch per a una plaça de Sant Cugat.

Ferran Villaseñor

És una demagògia que no hauríem de fer. El debat no és el GAL, perquè ja va estar jutjat i no va estar imputat Lluch. El debat és posar un nom a un carrer a algú que va abanderar la sanitat pública i va teixir el diàleg al País Basc.


Ernest Lluch va ser guardonat de forma pòstuma amb el Premi Català de l'Any i amb la Medalla d'Honor del Parlament, els anys 2000 i 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.