Els veïns de la Capella de Sant Joan podran pagar les obres de tres maneres


Temes relacionats

El festival FesCamp vol crear vincles entre els barris de Sant Cugat (25/oct/14)

Les obres al sector de la Capella de Sant Joan començaran al novembre ( 7/oct/14)

La taula de treball per marcar els usos del Casal de Mira-sol es crearà dimarts ( 3/jul/14)

Mira-sol, fem ambient!, un projecte que vol crear xarxa al districte ( 7/gen/14)

Mira-sol tractarà els problemes de mobilitat amb un pla d'actuació del consell de barri (18/des/13)


  • Comparteix:

El consell de barri ha tingut lloc aquest dimecres

El consell de barri ha tingut lloc aquest dimecres

L'equip de govern ha anunciat aquest dimecres al consell de barri de Mira-sol els mètodes de pagament que poden dur a terme els veïns de la zona de la Capella de Sant Joan per abonar la part corresponent a les obres d'urbanització. En concret, poden pagar tota la quantitat a l'inici de les obres, amb un 2% de descompte; abonar l'import durant el primer any; o bé aportar els diners en un màxim de cinc anys amb un interès aproximat del 4%. Tot i així, els afectats que tinguin problemes per adequar-se a aquests terminis poden recórrer a l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament per rebaixar el percentatge d'interessos.

La trobada del consell de barri ha servit per anunciar als veïns que la urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan començarà el 10 de novembre amb la talada dels arbres. Els habitants dels carrers afectats poden dur a terme el pagament a través de qualsevol dels tres sistemes.

Tot i així, el director d'Obres dels districtes de l'Ajuntament, Francesc Serra, ha explicat que poden fer excepcions en el cas dels ciutadans amb dificultats econòmiques.

Francesc Serra

Aquests casos excepcionals inclourien els col·lectius més vulnerables. El tipus d'interès es podria rebaixar, segons els ingressos i les dependències que tinguin.


En els propers dies, a més, es constituirà una comissió de seguiment de les obres que inclourà tècnics municipals i veïns del districte. Aquest grup visitarà els treballs d'arranjament una vegada a la setmana. El cost de les obres és d'1,4 milions, dels quals els veïns assumeixen directament 665.000 euros. La resta prové de l'Ajuntament (475.000) i del romanent acumulat fons de lliure disposició (300.000).

Fons de lliure disposició
Paral·lelament, el president del consell de barri, Francesc Carol, ha explicat als membres de l'ens i al públic com es destinaran els 80.000 euros de la partida de lliure disposició del barri d'aquest 2014. 8.000 euros es corresponen al fons recurrent, mentre que 40.000 més es destinaran a un projecte que els grups de treball del consell determinaran a les trobades de novembre.

Els 30.000 restants es destinaran al projecte d'hort urbà que vol promoure el consell a través de Mira-sol fem ambient!. Es tracta d'una iniciativa que pretén educar la gent del barri en la jardineria sostenible i que també que vol fomentar les collites solidàries, tal com ha explicat Carol.

Francesc Carol

Es tracta d'aprendre a utilitzar plantes autòctones que consumeixin menys aigua i de fer un hort urbà.


Tot i així, la partida queda pendent de pressupostar-se a l'espera de formalitzar el conveni amb l'entitat que gestioni el projecte, ja sigui una associació veïnal o una empresa privada. En cas que el conveni es faci efectiu al 2015, els 30.000 euros arribaran del fons de lliure disposició de l'any vinent.

El model del Casal de Mira-sol
La trobada també ha abordat la tasca que duu a terme el grup de treball encarregat de debatre amb l'àrea de Cultura un nou model de gestió per al casal del districte. El membre de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol Josep Maria Àngel ha explicat que les trobades van pel bon camí. També ha avançat que algunes de les propostes que faran a l'equip de govern són la instal·lació d'un servei de bar i una sala de conferències.

Josep Maria Àngel

Caldria un bar i un espai on poder fer conferències, debats i cinefòrums.


De la seva banda, Francesc Carol ha explicat que aquesta dinàmica de trobades està sent molt positiva i ha obert la porta que s'apliqui també als altres casals de barri, sempre que així ho vulguin els seus respectius consells i es respectin les necessitats de cada equipament.

La propera sessió del consell de barri de Mira-sol serà a mitjans de desembre. A la d'aquest dimarts, hi han acudit 16 persones de públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.