Conesa aposta pel diàleg amb els restauradors de la plaça d'Augusta


Temes relacionats

Restauradors i consistori acosten postures en l'aplicació del 'decret de terrasses' (29/oct/14)

800 signatures contra la reducció d'espai de les terrasses a la plaça d'Augusta (25/oct/14)

L'Ajuntament limita l'espai de les terrasses de la plaça d'Augusta (20/oct/14)


  • Comparteix:

Plaça Augusta

Plaça Augusta

L'alcaldessa, Mercè Conesa, aposta per una línia de diàleg oberta per trobar una solució a la col·lisió de drets entre els veïns i els restauradors de la plaça d'Augusta, que han vist limitades a sis les taules que poden tenir a la terrassa. En una entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, Conesa destaca el compromís del consistori de pacificar el centre per evitar que mori d'èxit i per aquest motiu considera clau que es produeixin gestos de tots els actors per arribar a un acord de convivència.



L'alcaldessa ha explicat que el 'decret de terrasses' implementat per l'Ajuntament respon a l'intent d'assegurar el dret al descans dels veïns de la zona que pateixen l'activitat dels bars i també la programació cultural del mateix consistori. Conesa ja ha avançat que miraran de no intensificar aquesta programació al centre de la ciutat però demana també la implicació dels restauradors.

L'alcaldessa ha explicat que les terrasses s'han triplicat a la ciutat des del 2010, passant de les 60 a les 182 actuals, el que demostra, afirma Conesa, la voluntat de l'Ajuntament de facilitar el negoci de la restauració. L'alcaldessa ressalta, però, que aquest negoci ha començat a col·lisionar amb el dret al descans dels veïns i que cal arribar a un acord perquè el centre de la ciutat no 'mori d'èxit'.

Mercè Conesa

Aquí hi ha una col·lisió de drets i hem de mediar per trobar una convivència que eviti que el centre mori d'èxit.


Per arribar a una entesa, Conesa ha recordat que els restauradors han de ser els primers que s'han d'implicar en un correcte funcionament i comportament de les terrasses i de la seva clientela. En aquest sentit, l'alcaldessa ha valorat el clima de diàleg que han encetat amb els restauradors amb la reunió d'aquest dimecres amb el president del Gremi de Restauradors, Xavier Vendrell.

Conesa ha recordat també que les llicències de terrasses són 'a precari' i que és un fet que el restaurador coneix. Això es tradueix en el fet que l'atorgament de llicències sempre és a criteri de l'Ajuntament i que el consistori pot considerar que hi ha raons de pes per fer un replantejament.

Els bars de la plaça d'Augusta afectats per aquesta mesura són Bon dia, Tost, Dehesa Santa Maria i Zum-Zum. El decret de l'Ajuntament obliga els quatre locals a reduir a sis les taules que poden tenir a la terrassa des del dilluns de la setmana passada. Aquests establiments havien recollit unes 800 signatures de suport fins divendres passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.