Els ajuntaments sanejats podran fer cooperació internacional, tot i la LRSAL


  • Comparteix:

Sant Cugat destina gairebé 208.000 euros a 18 projectes de cooperació durant aquest 2014.

Sant Cugat destina gairebé 208.000 euros a 18 projectes de cooperació durant aquest 2014.

Els ajuntaments que estiguin en números verds podran destinar diners a cooperació internacional. Un dictamen del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local (CSITAL) confirma que l'aplicació de la LRSAL no afecta aquesta competència municipal si els consistoris estan sanejats. L'Ajuntament ha rebut aquest informe i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha assegurat a Cugat.cat que Sant Cugat seguirà destinant un 0,7% del pressupost a la cooperació internacional.

A instàncies del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), el CSITAL ha elaborat aquest dictamen jurídic sobre la competència dels municipis en matèria de cooperació internacional. El FCCD i alguns consistoris havien alertat que la LRSAL posava en perill les polítiques locals de cooperació internacional i va encarregar aquest dictamen que confirma que continua sent una competència pròpia dels ajuntaments.

La presidenta del FCCD, Meritxell Budó, ha subratllat que amb aquest dictamen la competència 'queda força blindada'.

Meritxell Budó

Queda força blindat, sobretot perquè aquest document l'ha redactat el mateix Col·legi de Tresorers, Interventors i Secretaris de Catalunya.


Amb aquest dictamen, l'Ajuntament referma la seva intenció de continuar destinant el 0,7% del pressupost municipal a la cooperació internacional, tal com assegura la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Mentre l'Ajuntament sigui econòmicament sostenible, que en aquest moment ho és, podrà seguir aportant aquest 0,7%.


En total, Sant Cugat destina gairebé 208.000 euros a 18 projectes de cooperació durant aquest 2014, un 6,7% més que l'any anterior.

El cap de setmana passat, durant la Festa de Tardor, la Xarxa Solidària va recordar els 20 anys del moviment ciutadà que va reclamar que governs, institucions i grans corporacions destinessin el 0,7% a cooperació internacional.

L'economista santcugatenc Arcadi Oliveres assegurava, a principis d'octubre, que l'Ajuntament podria destinar més del 0,7% a cooperació i recordava que l'Unesco recomana destinar-hi un 6% del PIB, nou vegades més que el 0,7% actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.