Els partits valoren de manera diferent la segona suspensió del TC per al 9N


  • Comparteix:

Una tertúlia en imatge d'arxiu

Una tertúlia en imatge d'arxiu

Els partits amb representació al consistori han valorat de manera diferent la segona suspensió cautelar del procés participatiu del 9N per part del Tribuna Constitucional (TC). Tots, excepte el PP, han lamentat que l'Estat espanyol negui als catalans poder opinar en la jornada de diumenge. El PSC i el PP han criticat, d'altra banda, el dispositiu especial que el consistori ha organitzat per facilitar el desplaçament als punts de votació durant el diumenge.

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i regidor de CiU, Francesc Carol, ha explicat que el consistori el que fa constantment és adaptar-se a les resolucions del TC i que, tot i la negativa constant que reben per poder tirar endavant el procés participatiu del 9N, l'Ajuntament es manté preparat per facilitar la votació.

Francesc Carol

Estem adaptant-nos a cada moviment que pot fer el TC i a partir d'aquí preparem tot el que podem per poder facilitar la participació en el procés. Estem preparats, llestos i a l'espera del que pugui passar en qualsevol moment.


Molt crític ha estat el regidor del PP Álvaro Benejam, que considera que és 'escandalós' que l'Ajuntament prepari un dispositiu especial. Segons Benejam, el 9N es fa de manera 'tergiversada' per legitimar una única postura.

Álvaro Benejam

La qüestió no és si es vota o no, sinó per què hem de votar ara i no unes altres vegades. Es vol portar a terme aquesta consulta de manera tergiversada, es vol fer per legitimar una postura i perquè es reconegui un estatus polític.


El regidor del PSC Pere Soler també s'ha mostrat contrari a habilitar un dispositiu especial des del consistori. El socialista assegura que això mai no s'ha fet en unes eleccions tot i haver-ho demanat. Segons Soler, l'important serà saber què passa l'endemà del 9N.

Pere Soler

El que serà important serà saber què fem el dia 10. Ja haurà passat el 9N i haurem de veure quin és el llindar de l'èxit i/o el fracàs. Ningú no en parla però crec que és important.


La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, considera que el 9N tothom ha d'anar a votar tot i opinar que no es podrà valorar el resultat final. Segons l'ecosocialista, l'únic que es podrà tenir en compte serà la mobilització que hi hagi. Casamitjana ha afegit no veure malament el dispositiu especial que tirarà endavant l'Ajuntament perquè creu que el ciutadà no rep les mateixes facilitats i informació que en altres eleccions.

Roser Casamitjana

Crec que el 9N s'ha de participar, però crec també que el que no es podrà valorar seran els resultats de si hi ha una majoria real independentista o no. El que es podrà valorar serà la mobilització i la participació.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, també veu bé el dispostiu especial del consistori i el considera, de fet, necessari. Pros augura que la mobilització ciutadana durant el 9N serà un 'èxit'.

Guim Pros

La mobilització que hi haurà el 9N serà un èxit segur. Per molt que ens vulguin fer entendre que no és una consulta o un referèndum, només el fet simbòlic que té posar una papereta en una urna li dóna una importància que d'una altra manera no tindria.


Els cinc partits polítics amb representació al ple municipal han fet aquestes declaracions durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.