El PSC, en contra de les subvencions a les escoles que segreguen per sexe


Temes relacionats

El PSC vol que el centre d'educació especial sigui 100% públic (13/ago/14)

El PSC vol recuperar la subvenció de 1.800 euros per alumne d'escola bressol ( 3/jun/14)


  • Comparteix:

El PSC no vol que els diners públics donin suport a escoles que segreguen per sexe / Foto: Santcugat.cat

El PSC no vol que els diners públics donin suport a escoles que segreguen per sexe / Foto: Santcugat.cat

El PSC proposarà al ple de novembre que el consistori insti el Parlament a establir les modificacions pertinents a la Llei Educativa de Catalunya (LEC) perquè les escoles concertades que 'discriminen per gènere' no rebin subvencions públiques. El text que presentaran els socialistes també demana a la Generalitat que les administracions locals participin en la programació de l'oferta educativa.

El grup municipal del PSC reclama que l'Ajuntament es posicioni a favor de modificar la llei 12/2009 perquè els fons públics no donin suport als centres educatius que segreguen els alumnes per gènere. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, diu que en un context de crisi i retallades cal prioritzar els centres educatius que no implementin mesures com aquesta, que representen un 'retrocés social'.

Ferran Villaseñor

En uns moments com els actuals no s'hauria de dedicar aquests diners als centres on hi ha segregació.


Els socialistes es mostren convençuts que aquesta modificació és factible perquè hi ha precedents jurídics que així ho determinen. El partit posa com a exemple algunes sentències que ha dictat darrerament el Tribunal Suprem (TS), que han reconegut la legitimitat dels poders públics a l'hora de denegar subvencions a escoles del sistema concertat que segreguen per qüestions de raça, sexe o religió.

Fa sis anys, durant l'elaboració de la LEC, el grup parlamentari socialista i el govern d'Entesa es van mostrar a favor que els col·legis que ja segregaven mantinguessin les ajudes. Uns anys més tard l'aleshores primer secretari del partit, Pere Navarro, va manifestar que havia estat un error no suprimir aquestes subvencions.

La moció també expressa la tesi que els ens locals com els ajuntaments han de participar en la programació del sistema educatiu, ja que exerceixen com a branca del govern en l'àmbit municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.