El Cercle Podem Sant Cugat proposarà sis candidats al Consell Ciutadà Estatal


Temes relacionats

Podem exigeix l'anul·lació de la multa a la PAH de Rubí ( 2/nov/14)

Monedero (Podem): 'Una part de la gent està cansada de l'independentisme' (23/set/14)

L'esquerra aborda avui la possibilitat d'una candidatura unitària a les municipals (25/jun/14)

El Cercle Podem Sant Cugat neix amb l'objectiu de construir una ciutat més justa (20/jun/14)


  • Comparteix:

El cercle local aspira a tenir presència al Consell Ciutadà Estatal

El cercle local aspira a tenir presència al Consell Ciutadà Estatal

El Cercle Podem Sant Cugat presentarà sis persones com a candidates a formar part del Consell Ciutadà Estatal d'aquesta formació, l'elecció del qual tindrà lloc la setmana vinent. Antonio Roa, Juan Martín, Esteban Martínez, Inés Luna, Dionisio Jiménez i Javier Luna formen part d'una candidatura conjunta amb membres d'altres cercles de l'entorn de Barcelona, i que té l'objectiu de contrarestar el poder de les grans capitals i d'introduir en aquest òrgan una visió federal i plurinacional.

El Consell Ciutadà de Podem serà un òrgan assessor que establirà la línia política del partit i també tindrà funcions executives. Anirà presidit per un secretari general, encara pendent d'elegir.

Els cercles de ciutats com Sant Cugat, Mataró, l'Hospitalet de Llobregat, Rubí, Terrassa i Ripollet, entre d'altres, s'uneixen en una candidatura per evitar que aquest jove partit reprodueixi l'estructura territorial de la majoria de formacions. La intenció d'aquesta llista, anomenada 'Volem i Podem' i amb 25 membres en total, és també la de garantir la veu de Catalunya en aquest òrgan i una visió plurinacional i federal de l'Estat espanyol. El candidat Javier Luna ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu és exercir de força 'centrífuga' per compensar la força de les grans ciutats.

Javier Luna

Volem donar un toc d'atenció i aportar una sensibilitat federal. Hem d'exercir com a pol centrífug.


Luna, Roa, Martín, Martínez, Luna i Jiménez optaran a formar part d'aquest consell, que elegirà els seus membres la setmana que ve a través d'una votació de llistes obertes en què poden participar tots els inscrits de Podem, que arriben a prop dels 230.000. Està previst que aquest òrgan estigui format per 81 persones: un secretari general i 17 secretaris autonòmics, un membre elegit pels inscrits de Podem a l'estranger i un darrer grup de 62 electes més, on es troben els aspirants santcugatencs.

El Cercle Podem Sant Cugat té uns 290 inscrits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.