Dades finals 9N: 32.130 vots amb 82% del doble 'sí', 12% del 'sí-no' i un 3% del 'no'


Temes relacionats

Partits proconsulta i l'ANC destaquen la participació santcugatenca en el 9N (10/nov/14)


  • Comparteix:

32.130 santcugatencs han votat en el procés participatiu del 9N d'aquest diumenge, segons dades oficials facilitades per la Generalitat. El nombre de votants equival al 46,3% de les 69.249 persones que tenien dret a votar. Pel que fa als resultats, les dades del Govern donen la victòria al doble 'sí' amb un 82,07% dels vots, el 'sí-no' es queda amb un 12,31% i el 'no' assoleix un 3,01%. El percentatge restant es divideix entre el 'sí-blanc', el vot en blanc i altres.



Resultats a Sant Cugat:

Doble 'sí': 26.370 vots (82,07%)

'Sí-no': 3.954 vots (12,31%)

'No': 967 vots (3,01%)

'Sí-blanc': 169 vots (0,53%)

Blanc: 160 vots (0,5%)

Altres: 510 vots (1,59%)


Amb la participació d'aquest diumenge se supera amb escreix el 25% de votants que va tenir la consulta del 13D de 2009 a Sant Cugat, en la qual els majors de 16 anys també van poder participar.

La jornada ha transcorregut amb plena normalitat. A dos quarts de vuit del matí, els voluntaris s'han apropat als cinc instituts de la ciutat per preparar el dispositiu de participació. Gràcies a la seva tasca, s'han pogut constituir 69 meses perquè els santcugatencs votessin.

Voluntaris

Creia que era molt important que poguéssim decidir. / Espanya no té amor pels catalans i no vull veure els meus fills en un país on no hi ha amor.


Alguns votants han fet cua abans de l'obertura dels instituts. Les cues més destacades s'han registrat a mig matí i al migdia. Els votants han expressat a Cugat.cat la il·lusió per poder prendre partit del procés participatiu.

Votants

Avui és una oportunitat per començar. / Jo no he nascut aquí però també tinc el dret a opiniar. / Espanya ens fa la punyeta i, si som independents, podrem decidir nosaltres mateixos.


Una de les diferències d'aquest procés participatiu respecte unes eleccions és que els majors de 16 anys, com Martí Segura, tenien dret a votar.

Martí Segura

Tenia moltes ganes de donar suport al país i de votar per primera vegada.


El consistori ha organitzat un dispositiu especial de transport públic per facilitar el desplaçament als punts de votació. Concretament, les línies d'autobús L3, L4 i L11 han funcionat com un dia feiner i a Valldoreix s'ha habilitat un servei especial. El 010 i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) han estat oberts durant el cap de setmana amb treballadors municipals voluntaris i s'ha creat una senyalització per arribar als cinc espais de votació.

Cugat.cat ha ofert aquest diumenge un seguiment especial del procés participatiu del 9N. El grup de comunicació multimèdia ha difós tota la informació del transcurs de la jornada a la web Cugat.cat, al 91.5FM i a les xarxes socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.