Partits proconsulta i l'ANC destaquen la participació santcugatenca en el 9N


Temes relacionats

Dades finals 9N: 32.130 vots amb 82% del doble 'sí', 12% del 'sí-no' i un 3% del 'no' (10/nov/14)


  • Comparteix:

Moment de la votació, aquest diumenge

Moment de la votació, aquest diumenge

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir i l'ANC veuen en el procés participatiu del 9N la porta a una nova fase del procés. Els partits proconsulta han posat en valor la participació dels santcugatencs.

El portaveu del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, l'exeurodiputat Raül Romeva, assegura que la votació d'aquest diumenge és un punt d'inflexió en el procés.

Raül Romeva

Avui tanquem una etapa i serà un punt d'inflexió.


El president de l'ANC a Sant Cugat, Manel Porta, remarca que la ciutat ha respost a la convocatòria amb civisme, tal com esperaven.

Manel Porta

Sant Cugat sempre ha respost. És una ciutat participativa.


Santcugatencs rellevants també s'han apropat als centres de votació i han explicat a Cugat.cat per què han volgut votar. El periodista Jordi Robirosa, l'escriptora Empar Moliner i l'economista Arcadi Oliveres han defensat el dret a decidir dels catalans.

Santcugatencs

He vingut a acompanyar la meva filla, que fa de voluntària. / Tinc poca fe en la humanitat però en moments com aquest et sents part d'aquest gent. / Esperem que arribi un nou país on també funcioni la sensibilitat social.


Membres dels partits polítics amb presència al Parlament i favorables al procés participatiu han votat aquest diumenge a Sant Cugat. Cristina Paraira (CiU), Roser Casamitjana (ICV) Guim Pros (CUP) i Mireia Ingla (ERC) ha subratllat la implicació de la ciutadania en la votació.

Partits polítics

Esperem que sigui una jornada on tots puguem dir què volem pel futur. / No és la votació que volíem però sí que se'n pot valorar la participació. / Convocar unes eleccions plebiscitàries serà necessari. / Aquest dilluns caldrà política en majúscules.


La jornada ha transcorregut sense incidències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.