L'AV Centre-Estació exigeix una 'solució immediata' per a la PAH de Rubí


Temes relacionats

Cinc ferits i aldarulls en el desallotjament de la PAH de Rubí pels Mossos (11/nov/14)

La PAH de Rubí porta la seva protesta a una nova seu de CatalunyaCaixa (10/nov/14)

La PAH de Rubí encara els 50 dies de protesta a Sant Cugat (10/nov/14)


  • Comparteix:

La PAH de Rubí va ocupar una oficina de CatalunyaCaixa dilluns passat

La PAH de Rubí va ocupar una oficina de CatalunyaCaixa dilluns passat

L'Associació de Veïns Centre-Estació exigeix 'una solució immediata' al conflicte entre la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí i CatalunyaCaixa. L'entitat també demana la col·laboració entre els consistoris de Rubí i Sant Cugat, i recorda a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que els veïns volen 'tornar a gaudir de la tranquil·litat que es mereixen'.

Des del setembre, els veïns i veïnes del carrer de Villà conviuen amb l'acampada que la PAH de Rubí ha instal·lat davant de l'oficina de CatalunyaCaixa per demanar la dació en pagament per a vintena de famílies. Després de negociacions sense èxit amb l'Ajuntament de Sant Cugat, l'entitat va decidir ocupar dilluns passat, en paral·lel, l'oficina de CatalunyaCaixa ubicada a l'avinguda de Torreblanca. L'ocupació va acabar a mitjanit amb el desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra.

Davant aquests fets, l'Associació de Veïns Centre-Estació es pregunta si 'alguns carrers són més visibles que altres' i considera que 'els membres de la PAH i els veïns i veïnes del carrer de Villà han estat igual de víctimes i tractats de la mateixa manera'. L'entitat se solidaritza amb la PAH de Rubí, però també subratlla el seu compromís 'amb la convivència i el veïnatge' del barri.

Per això, l'associació exigeix una solució al conflicte i demana la col·laboració entre els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, com també la 'intermediació immediata' de CatalunyaCaixa. Per a l'entitat, aquesta solució no pot ser violenta, sinó que ha de ser pactada. En aquest sentit, l'associació també apunta que 'un desallotjament a la força és amagar el problema sobre la catifa, però segueix present'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.