Els partits del ple sumen esforços contra la violència envers les dones


  • Comparteix:

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere / Foto: Gencat.cat

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere / Foto: Gencat.cat

El consistori s'ha sumat al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb una moció institucional en què referma el compromís per fomentar les relacions de respecte i igualtat de gènere. El text, que rep el suport de la Generalitat, les diputacions, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FCM), incideix en les dones que pateixen la violència masclista i que alhora tenen una discapacitat física o psíquica.

ESCOLTA-HO

El text, que ha rebut el suport de tots els partits, destaca la sensibilització social i la prevenció com les millors armes per eradicar els casos violents. Per aconseguir-ho, els recursos de les administracions i els col·lectius s'haurien d'enfocar especialment a la població jove i les parelles.

El ple ha aprovat la moció en què reforça el compromís amb la igualtat de gènere i la lluita contra aquesta xacra social aprofitant que dimarts vinent, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, tal com ha subratllat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

S'han pres moltes mesures i malgrat això continua havent violència masclista. Per això, mai no estarà de més fer més actuacions.


El ple ha agraït l'esforç de totes les entitats locals que formen part de la comissió per la lluita contra els maltractaments i la violència domèstica. La comissió local contra la violència de generè està formada pels CAP, el Servei de Salut Mental, el Grup d'Atenció a la Víctima de Mossos, l'Associació Dona i Drets, EAP de la Generalitat, el Col·legi d'Advocats, el Grup de Dones de la Creu d'en Blau, l'Associació Noestasola, el Grup de Dones Immigrants, els serveis municipals i la Policia Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.