Les rehabilitacions dels edificis de la plaça de Barcelona seran més restrictives


  • Comparteix:

Imatge de la plaça de Barcelona / Foto: Duranarquitectes.wordpress.com

Imatge de la plaça de Barcelona / Foto: Duranarquitectes.wordpress.com

L'Ajuntament serà més restrictiu en les llicències que doni per rehabilitar els edificis ubicats a la plaça de Barcelona. L'objectiu és mantenir l'esperit de la zona, endreçar les millores que es facin i alhora fomentar-les. La nova normativa ha passat pel ple d'aquest dilluns i ha rebut el suport de tots els grups municipals.

ESCOLTA-HO

L'equip de govern vol que les rehabilitacions dels edificis de la plaça de Barcelona siguin més rigoroses del que permet actualment el catàleg de Sant Cugat. Aquest instrument es va crear al 2007 per preservar el patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat i ara, set anys més tard, el govern municipal considera que la plaça de Barcelona és una zona d'especial protecció i és per això que aquest dilluns ha passat pel ple municipal la suspensió de llicències en aquest entorn.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que volen evitar 'aparicions volumètriques sobtades'.

Pere Casajoana

Volem que les rehabilitacions dels edificis de la plaça de Barcelona siguin més rigoroses del que permet el catàleg. Que es facin de manera diferent perquè no hi hagi aparicions volumètriques sobtades. L'objectiu és mantenir l'esperit de la zona, ordenar les rehabilitacions i també fomentar-les.


La CUP, ICV-EUiA, el PSC i el PP han donat suport a la proposta. Perquè les rehabilitacions tinguin menys impacte a la zona, es restringirà la construcció de nous pisos, tipus golfes, i s'unificarà el pintat de les cases en uns colors determinats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.