Sant Cugat ja disposa del seu Pla Local de Joventut


  • Comparteix:

El Consell de Joves ha participat activament en el document / Foto: Localpres

El Consell de Joves ha participat activament en el document / Foto: Localpres

Els vots favorables de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han fet prosperar l'aprovació del Pla Local de Joventut (PLJ), que inclou les accions municipals destinades al jovent de Sant Cugat fins el 2016. El document, que es presentarà en roda de premsa aquest dimecres, és un instrument que també implica els agents socials i els joves en una estratègia conjunta d'actuació, després d'un ampli procés participatiu en la seva diagnosi.

ESCOLTA-HO



El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha remarcat que més enllà de l'aprovació del document, el Pla Local de Joventut (PLJ) ha de servir per establir una estratègia global en matèria de joventut que ajudi a impulsar polítiques destinades a millorar les condicions de vida dels i les joves de Sant Cugat. El pla està dividit en els eixos 'Viure a Sant Cugat' (educació, ocupació i habitatge), 'Participar a Sant Cugat' (informació i participació) i 'Gaudir a Sant Cugat' (esport, cultura i lleure).

Després d'un procés de participació de sis mesos, entitats i joves han participat en la diagnosi del document. Raül Grangé ha destacat l'ampli esperit col·laboratiu amb l'aportació dels tècnics municipals i membres del Consell de joves 13/16

Raul Grangé

De manera molt destacada han participat els tècnics municipals i els membres del Consell de Joves 13/16 que van fer 200 enquestes als companys.


El document ha inclòs algunes esmenes d'ICV-EUiA i la CUP, i preveu també estudiar les del PSC, que van entrar tard, així com l'aportació del regidor no adscrit Bruno de Salvador, que no està d'acord amb el fet que els nois i noies de 13 anys rebin informació sobre salut sexual.

Totes les formacions s'han felicitat per la feina feta amb aquest document, inclòs el PP que, tot i això, s'ha abstingut argumentant que estarà molt pendent del contingut final i l'execució del pla. El PSC espera que les esmenes fetes siguin finalment incorporades; i ICV-EUiA i la CUP han subratllat la 'diagnosi completa' del document.

El contingut del Pla Local de Joventut es presentarà aquest dimecres a la tarda en roda de premsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.