La Fiscalia arxiva la denúncia de l'EMD per la instància falsificada


Temes relacionats

L'EMD rebutja crear una comissió sobre el cas de la presumpta denúncia falsa (18/jul/14)

L'EMD denuncia un presumpte cas de frau documental en una instància (22/mai/14)


  • Comparteix:

El cas es va conèixer en una junta de veïns de l'EMD

El cas es va conèixer en una junta de veïns de l'EMD

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha arxivat la denúncia presentada per l'EMD per la falsificació d'una instància que alertava de deficiències higièniques del restaurant El Casalet de Valldoreix. La resolució de la Fiscalia ha conclòs que en la investigació no s'ha pogut acreditar l'autoria del document falsificat i que els fets no revesteixen caràcter delictiu. El president de l'EMD, Josep Puig, ha declarat a Cugat.cat que, tot i que lamenta que no s'hagi aclarit l'autor de la falsificació, no presentarà recurs.

La història arrenca quan l'EMD va rebre una trucada de l'Ajuntament notificant que el número de registre d'una instància entrada a l'entitat corresponia a un veí que assegurava no haver fet cap queixa per les condicions higièniques del lavabo del restaurant de El Casalet. De fet, la instància presentada per aquest veí -amb el mateix número de registre- es referia a un tema de recollida de poda.

Davant això, el govern de l'EMD va obrir un expedient informatiu i va comprovar a través de l'àrea d'Atenció Ciutadana la coincidència del número de registre del citat document, que havia estat lliurat personalment al consistori, com ha fet en anteriors ocasions, pel vocal de Comerç, Jordi Ortolà.

El cas es va donar a conèixer durant l'audiència pública de maig passat arran d'una pregunta de l'exvocal de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV), Pablo Alonso. Posteriorment, la junta de veïns va rebutjar la creació d'una comissió informativa per investigar el cas a proposta de la CPCV.

Ara, la Fiscalia ha arxivat la denúncia presentada pel president de l'EMD, Josep Puig, al·legant que no hi ha 'fonaments per exercir cap acció' després de la investigació feta per la Unitat de la Policia Judicial dels Mossos, adscrita a la Fiscalia. Puig ha afirmat que, tot i lamentar que no s'hagi aclarit l'autor de la falsificació, no presentarà recurs.

Josep Puig

Haguéssim volgut una resolució que aclarís els fets perquè estem en contra que passin coses com aquesta. No presentarem cap recurs.


Segons un comunicat de l'EMD, de les diligències practicades pels Mossos no ha resultat 'degudament acreditada l'autoria del document falsificat'. La resolució ha decretat l'arxivament del cas en considerar que els fets 'no revesteixen de caràcter delictiu'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.