Conesa i altres santcugatencs s'autoinculpen pel 9N


Temes relacionats

Dades finals 9N: 32.130 vots amb 82% del doble 'sí', 12% del 'sí-no' i un 3% del 'no' (10/nov/14)

Conesa defensa el dret de decidir dels catalans en el 9N (10/nov/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa en el moment de la votació

Mercè Conesa en el moment de la votació

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha autoinculpat per haver participat al 9N, segons informa aquest divendres 'El Punt Avui'. El periodista Jofre Llombart, l'economista Arcadi Oliveres i el galerista Josep Canals són altres santcugatencs que s'han sumat a una campanya simbòlica engegada a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #autoinculpacions9N.

Conesa s'autoinculpa perquè, segons diu, amb el seu vot va 'reivindicar la llibertat ideològica, d'expressió i el dret a decidir dels ciutadans'. De la seva banda, Arcadi Oliveres considera que el dret d'autodeterminació és 'un dret irrenunciable de tots els pobles' i assegura que el 9N no representa cap tipus d'activitat sancionable.

Arcadi Oliveres

Organitzar aquest tipus d'activitats no és sancionable, sinó que és ser fidel a la declaració dels Drets Humans. Penso que no han fet cap tipus d'activitat sancionable, i per això m'hi afegeixo.


Josep Canals expressa que està 'amb el president' i afirma que 'en un món lliure, votar és un dret universal'.

Josep Canals

Em sento amb el president, perquè és el president del meu país. Si ell és perseguit, també em sento perseguit jo.


Jofre Llombart s'inculpa 'd'haver fet apologia de la democràcia i d'haver intentat convèncer el màxim de gent perquè anés a votar el que fos'.

L'associació d'advocats Drets, amb la santcugatenca Maria Vila, ofereix un formulari d'autoinculpació perquè aquells que ho vulguin el presentin al jutjat d'instrucció. Al text es comunica que s'ha promogut l'exercici del dret de participació del 9N, se n'ha fet difusió i s'ha votat. També es demana al jutge que adopti la resolució judicial oportuna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.