Sant Cugat no tindrà candidatura conjunta de les esquerres


Temes relacionats

L'assemblea d'esquerres tempteja Sant Cugat i proposa nova convocatòria (25/jun/14)

Moviments a l'esquerra per a una candidatura unitària als comicis municipals (19/jun/14)


  • Comparteix:

Moment de la reunió aquest dilluns

Moment de la reunió aquest dilluns

Sant Cugat no tindrà una candidatura única d'esquerres que concorri a les eleccions municipals tal com han acordat els partits impulsors del projecte (PSC, ICV-EUiA, NECat i Procés Constituent) a causa de la manca d'unitat i participació dels implicats. A l'assemblea d'aquest dilluns a la Casa de Cultura, les formacions han acordat fer un manifest abans dels comicis per marcar el full de ruta a seguir a la ciutat per les forces d'esquerres per separat. A la trobada, que ha reunit una dotzena de persones, ha acudit ERC. La CUP no hi ha assistit.

Cinc mesos després que el Xalet Negre reunís mig centenar de persones per debatre la possibilitat d'aglutinar les forces d'esquerra locals en una sola candidatura electoral, el projecte ha acabat aquest dilluns a la Casa de Cultura. Els motius, compartits per tots els representants polítics assistents, han estat la manca de participació i unitat a l'hora de dissenyar un programa comú que plantegés una alternativa al govern municipal de CiU.

El membre d'ICV i principal promotor de la iniciativa, Jordi Casas, ha reconegut com a portaveu dels assistents -en una entrevista a Cugat.cat- que el projecte no ha funcionat.

Jordi Casas

El projecte no ha funcionat perquè la cosa era fer un projecte nou on fóssim tots. Perquè alguns partits no han volgut jugar. Ha perdut consistència.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat la manca d'entesa entre les formacions i ha entonat un 'mea culpa', començant pel seu mateix partit. Des de NECat, Josep Maria Balcells ha posat l'accent en el fet que els partits han preferit rendibilitzar les seves possibilitats electorals davant l'elaboració d'una proposta comuna.

Un dels membres de Procés Constituent, Xavier Humet, també ha lamentat la falta d'entesa entre les parts implicades però ha remarcat que cal aprofitar la feina feta fins ara entre les forces d'esquerra de la ciutat. Un aspecte que han secundat els assistents, que s'han congratulat que el projecte els ha permès, almenys, posar en contacte les inquietuds de les esquerres locals.

És per això que els assistents, amb el suport d'ERC, s'han compromés a elaborar un manifest que reculli els eixos claus pels quals les esquerres es comprometen a seguir treballant en el futur a la ciutat. Un manifest que redactarà una comissió gestora i que es presentarà en roda de premsa a principis d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.