Núria Gibert, cap de llista de la CUP de Sant Cugat a les eleccions locals


  • Comparteix:

Núria Gibert, la segona per la dreta

Núria Gibert, la segona per la dreta

Núria Gibert serà la cap de llista de la CUP a les eleccions municipals del maig. Gibert estarà acompanyada per Ignasi Bea, Ramon Piqué, Guim Pros i Noemí Palou en els cinc primers llocs de la llista. La formació es planteja com a repte créixer en nombre de regidors i intentar 'trencar' la majoria absoluta de CiU. També ha descartat entrar a la candidatura ciutadana de Guanyem Sant Cugat.

Núria Gibert té 30 anys i ha treballat en el sector de la cooperació internacional i el de serveis editorials, i actualment ho fa en el món de la producció i la dinamització cultural. Gibert està vinculada a l'esquerra independentista des de fa 15 anys i, des de 2008, està involucrada en el municipalisme en el projecte de la CUP. També ha participat en projectes com l'Assemblea Popular per l'Habitatge, les Festes Majors Alternatives (FMA) i el Casal Popular la Guitza.

La presentació de la candidatura ha tingut lloc al Terra Dolça i hi han participat els cinc candidats. La formació es marca com a repte aprofundir en les polítiques socials que han proposat en els darrers anys. Per aconseguir-ho, confia a revalidar els dos regidors que tenen actualment i augmentar-ne el nombre.

Al número 2, repeteix l'actual regidor i politòleg Ignasi Bea i el 3 serà per a Ramon Piqué, professor de la UAB resident a la Floresta. L'actual portaveu de la CUP al ple i darrer cap de llista, Guim Pros, ocupa el quart lloc; i la formadora d'inserció sociolaboral Noemí Palou serà la cinquena de la candidatura.

L'actual regidor Ignasi Bea ha explicat que l'objectiu és créixer tant com sigui possible i, si és viable, impedir una nova majoria absoluta de CiU.

Ignasi Bea

Creiem que podem créixer. Un altre objectiu és el d'impedir la majoria absoluta de CiU, tot i que això depèn dels santcugatencs.


La formació també s'ha posicionat sobre l'aparició de Guanyem Sant Cugat, la marca amb la qual Podem es presentarà als comicis. Núria Gibert ha descartat entrar a la candidatura perquè aquest partit no es posiciona explícitament sobre la independència i té poc bagatge de feina a la ciutat.

Núria Gibert

Ho descartem. Podem treballar amb molts moviments, però encara hem de conèixer-los i tenir debat polític. No té sentit abordar una candidatura conjunta set mesos abans de les eleccions.


Tot i això, Gibert no tanca la porta a col·laborar amb aquesta marca en projectes socials.

A les darreres eleccions locals, la CUP va obtenir dos regidors amb 2.346 vots (7,76%). Amb aquests resultats, la formació va entrar per primera vegada al ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.