La tarifa de subministrament d'aigua a Sant Cugat s'encarirà un 4'3%


  • Comparteix:

La tarifa de l'aigua pujarà l'any vinent

La tarifa de l'aigua pujarà l'any vinent

La tarifa de subministrament d'aigua a Sant Cugat s'encarirà un 4'3% després que el plenari de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) n'hagi aprovat aquest dimarts la revisió a instàncies de la subministradora d'aigües Sorea. El PP local ha responsabilitzat l'alcaldessa, Mercè Conesa, d'aquest increment en virtut del vot a favor que CiU ha emès al ple de l'AMB juntament amb el PSC.

El plenari de l'AMB ha aprovat l'actualització de les tarifes de subministrament de l'aigua a Sant Cugat en base a la sol·licitud formulada per Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas (Sorea). Els expedients presentats per l'empresa conclouen que l'increment de la tarifa de subministrament a Sant Cugat serà del 4'3%. La nova tarifa mitjana per als usuaris serà d'1'83 euros el metre cúbic.

En ús domèstic i comunitari, el primer i segon tram de consum s'incrementarà en 1'5 metres cúbics al mes per cada persona addicional i tram en habitatges amb més de tres persones. En cas de fuites externes, s'agafarà com a consum real el màxim efectuat al mateix període en els últims dos anys.

La tarifa social s'aplicarà en majors de 60 anys i perceptors d'una pensió mínima per jubilació, incapacitat pemanent o viduïtat; i en aquelles llars amb tots els membres aturats.

La revisió de la tarifa va tirar endavant amb els vots a favor de CiU, el PSC i Junts pel Papiol. ERC va abstenir-se i ICV i el PP van votar-hi en contra. Davant aquesta votació, el president del PP local, Jordi Carreras, acusa l'alcaldessa, Mercè Conesa, de carregar la crisi contra les famílies de Sant Cugat.

Jordi Carreras

Que se segueixi augmentant a Sant Cugat els impostos... ja està bé. Això és carregar la crisi contra els ciutadans.


La uaSC també s'ha manifestat en contra d'aquest augment i acusa l'alcaldessa de posar els interessos de CiU per davant de la defensa del benestar dels ciutadans de Sant Cugat. També apunta que l'increment es deu a la 'pèssima' gestió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la 'irregular' venda d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) gestionada per l'exalcalde Lluís Recoder.

Les noves tarifes entraran en vigor a partir de l'endemà de la seva autorització per part de la Comissió de Preus de la Generalitat i seran d'aplicació mentre no s'aprovi la seva modificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.