El CSITAL reitera a Sant Cugat el rebuig a la reforma local estatal


  • Comparteix:

El Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Admininistració Local (CSITAL) de Barcelona ha reiterat aquest divendres el rebuig a la reforma estatal de l'administració local. En l'assemblea del col·legi, que s'ha celebrat a Sant Cugat, els membres han aprovat la memòria i els comptes anuals de l'exercici i han refermat el seu compromís amb l'autonomia local.

Sota el lema 'Compromesos amb l'autonomia local', el CSITAL ha tornat a mostrar la seva oposició a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat Local (LRSAL). Ho han fet amb una proposta de declaració que s'ha presentat a l'assemblea i que critica la reforma perquè suposa una recentralització de competències, tal com ha dit la presidenta del col·legi, Petra Saiz.

Petra Saiz

És una llei fonamentada en criteris economicistes, que aprofita indirectament per atemptar contra les competències dels ens locals.


En aquesta declaració, el CSITAL també ha instat la Generalitat a aprovar una Llei de Governs Locals que interpreti en clau estatutària l'aplicació de la LRSAL i garanteixi un nucli de competències a les administracions locals. A més, emplacen les Diputacions i els Consells Comarcals a impulsar reformes legislatives necessàries per dotar de cobertura jurídica els operadors que treballen al món local. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha inaugurat l'assemblea anual del CSITAL i ha destacat la tasca dels seus membres.

Mercè Conesa

És l'assemblea del CSITAL més important de Catalunya. El cos de secretaris i interventors és clau per al funcionament dels ajuntaments.


Prop de 130 persones han participat a l'assemblea, que s'ha celebrat a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.