La inversió de la Generalitat a la ciutat augmenta un 39% i serà de 5'7 milions


Temes relacionats

Licitades les obres d'un pas inferior a l'estació de FGC de Volpelleres ( 1/oct/14)

La inversió de la Generalitat a la ciutat cau un 66% i es queda en 4'1 milions (28/nov/13)


  • Comparteix:

La carretera BP1503 toca els dos termes municipals / Foto: ACN

La carretera BP1503 toca els dos termes municipals / Foto: ACN

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2015 preveu una inversió de gairebé 5'7 milions d'euros per a Sant Cugat, 1'6 milions més que als últims comptes. La primera fase del projecte d'urbanització de la carretera BP1503, entre la ciutat i Rubí, amb 3'5 milions, s'emporta la major part del pressupost a Sant Cugat. Les obres de construcció d'un pas inferior sota la línia Barcelona-Vallès dels FGC a Volpelleres, que ja estan adjudicades, tenen una inversió de 757.000 euros, la tercera més important. El CAR s'emporta també un gruix dels pressupostos repetint l'1'1 milions per a diferents actuacions. La construcció del nou institut Leonardo da Vinci entrarà en les inversions de 2016.

La urbanització de la carretera BP1503, entre Sant Cugat i Rubí i que afecta les dues ciutats, rep l'aportació més elevada a Sant Cugat per part de la Generalitat, amb 3'5 milions d'euros. El pressupost, però, divideix l'aportació en quatre actuacions. Hi consta una de 2'5 milions, i tres més de de 248.000, 490.000 i 300.000 euros. Les obres consisteixen, entre d'altres, en la construcció de voreres, un carril bici, la pavimentació de la calçada i la dotació de diferents serveis. L'actuació vol millorar la connexió entre els dos municipis, de cara també a l'arribada de Leroy Merlin a la zona. L'executor de les obres és l'Institut Català del Sòl (Incasòl).

En el capítol d'infraestructures ferroviàries, Sant Cugat rebrà 757.000 euros per poder tirar endavant el pas inferior sota la línia de FGC a Volpelleres. El departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'empresa pública Infraestructures.cat, serà l'encarregat de la construcció d'aquesta obra que consisteix en un pas inferior per a vianants i ciclistes al sud de l'estació, que donarà continuïtat al carrer de Víctor Català cap al carrer d'Alfons d'Aragó. El projecte consisteix en un calaix de cinc metres d'amplada i 2,7 d'alçada que permetrà a vianants i ciclistes travessar la via de ferrocarril de la línia S2 de FGC. Es tracta d'una actuació fortament reclamada pels veïns de la zona des de fa més de set anys. El pas inferior millorarà la connectivitat dels barris de Vollpelleres, Sant Domènec i Coll Favà.

Altres inversions
En el capítol esportiu, per al Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) hi ha planificats 1'1 milions d'euros, la mateixa xifra que fa un any. En concret, es destinen dues partides diferents: una de 681.748 euros i una altra de 418.251 que servirà per invertir directament en l'edifici.

En salut, el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Valldoreix rep, de nou, 242.000 euros. En cultura, l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) es beneficiarà de 60.000 euros per millorar la infraestructura i el mobiliari. També podrà millorar el mobiliari el Centre de Restauració de Béns Mobles, que rebrà una partida de 1.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.