El pressupost de l'EMD per al 2015 tira endavant però no convenç l'oposició


Temes relacionats

L'EMD redueix els comptes i prioritza el manteniment de carrers davant la inversió (26/nov/14)


  • Comparteix:

La sessió ha tingut lloc aquest dijous

La sessió ha tingut lloc aquest dijous

La junta de veïns extraordinària de l'EMD de Valldoreix ha aprovat aquest dijous el pressupost de cara al 2015, que inclou 8'3 milions d'euros, un 3'4% menys que l'any anterior. El tràmit ha tirat endavant amb els vots a favor de CiU-Actuem però no ha rebut el suport de la Candidatura de Progrés i Catalanista (CPCV) i del PP, que han votat en contra perquè troben que són uns comptes que marquen unes prioritats errònies. El vocal popular, Josep Maria Canals, ha anat més enllà i ha demanat la dimissió del president de l'EMD, Josep Puig, per la seva mala gestió.

Tal com va explicar Cugat.cat fa poques setmanes, l'EMD presenta uns comptes per al 2015 amb una quantitat lleugerament inferior a la de l'exercici actual, en gran part a causa de la reducció de les subvencions. Són més de vuit milions d'euros entre els quals consten 282.000 euros d'inversió. L'escola Ferran i Clua (59.000) euros, la finca de Can Monmany (100.000 euros, 50.000 corresponents a l'EMD i la resta a l'Ajuntament), la web (10.000 euros), la redacció de projectes d'obra (7.000 euros) i l'escola bressol (5.000 euros) són els principals punts d'actuació on l'equip de govern de CiU-Actuem destinarà la injecció de capital.

Igual que fa uns dies, el vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha explicat que l'administració ha optat per projectes que puguin posar el punt final abans d'acabar el mandat per intentar que la propera administració no els arrossegui. Gavaldà també ha posat en valor els comptes perquè permeten el pagament a proveïdors a 13 dies. El vocal també ha explicat que és un pressupost que incorpora més ingressos ordinaris que despeses, fet imprescindible per a la supervivència d'una EMD.

Xavier Gavaldà

És important, especialment, seguir el criteri d'ingressar més que gastar. Abans no s'havia fet. És l'única manera amb què les EMD poden sobreviure.


Aquestes explicacions no han convençut ni la CPCV ni el PP. La vocal de la Candidatura, Carme Babiloni, creu que és un pressupost que incorpora massa diners en comunicació i pensa que els valldoreixencs no han notat en els últims temps cap millora a l'hora de rebre informació per part de l'EMD.

Carme Babiloni

No sé quina comunicació fa l'EMD perquè els valldoreixencs no sabem què es fa aquí.


En una línia molt semblant s'ha expressat Josep Maria Canals, del PP, que considera que no s'han pres durant el mandat les decisions acurades que calia i que haurien permès reorientar el darrer pressupost del mandat. El conveni urbanístic amb l'Ajuntament, els canvis de sentit en alguns carrers, l'estudi de mobilitat i el projecte de la plaça de la Centralitat són alguns dels exemples que ha posat per justificar aquestes 'males decisions'. Per tots aquests motius, Canals ha demanat la dimissió de Josep Puig.

Josep Maria Canals

No es gestionen acuradament els diners. Per favor, senyor Puig, dimiteixi. Ens estalviarem molts problemes.


La sessió extraordinària també ha servit per adjudicar a Sorea el contracte de gestió del clavegueram de Valldoreix per als propers tres anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.