El PSC reclama el nou Leonardo i la segona residència per al 2015


Temes relacionats

La inversió de la Generalitat a la ciutat augmenta un 39% i serà de 5'7 milions ( 3/des/14)


  • Comparteix:

Imatge de l'Institut Leonardo da Vinci / Foto: Santcugat.cat

Imatge de l'Institut Leonardo da Vinci / Foto: Santcugat.cat

El PSC insta la Generalitat a incloure en els pressupostos per al 2015 la inversió per al nou institut Leonardo da Vinci i la segona residència per a la gent gran. La formació, que ha presentat 14 esmenes en clau local, també vol que els comptes incorporin partides per a millores a les estacions de FGC de la Floresta i l'Hospital General de Catalunya i que el govern es comprometi amb l'adequació de la carretera de Sant Cugat a Rubí.

Amb les seves esmenes, els socialistes recorden al govern la urgència de la construcció de la segona residència pública per a la gent gran i del trasllat de l'Institut Leonardo da Vinci, que segons l'executiu entrarà a les inversions del 2016. El portaveu del grup municipal del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat que no es prioritzin aquests equipaments que s'han reclamat des de Sant Cugat des de fa anys.

Per això, el grup parlamentari del PSC també ha presentat una esmena per garantir el compliment de la consigna per a la primera fase d'urbanització de la carretera BP1503, que uneix Sant Cugat i Rubí. Villaseñor ha explicat que l'objectiu d'aquesta esmena és garantir aquesta partida davant una possible reducció dels ingressos de la Generalitat.

Ferran Villaseñor

En aquests moments, el pressupost es basa en uns ingressos que si no arriben ens fa por que caigui aquesta partida.


La resta d'esmenes presentades d'acord amb l'agrupació local inclouen la construcció d'habitatge social als terrenys de l'Incasòl, l'elaboració d'un pla de transport col·lectiu per als polígons empresarials, el quart CAP situat al barri del Monestir, les pantalles acústiques al pas de les línies ferroviàries i una escola d'educació especial.

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2015 preveu una inversió de gairebé 5'7 milions d'euros per a Sant Cugat, 1'6 milions més que als últims comptes. La primera fase del projecte d'urbanització de la carretera BP1503, entre la ciutat i Rubí, amb 3'5 milions, s'emporta la major part del pressupost a Sant Cugat. Les obres de construcció d'un pas inferior sota la línia Barcelona-Vallès dels FGC a Volpelleres, que ja estan adjudicades, tenen una inversió de 757.000 euros, la tercera més important. El CAR s'emporta també un gruix dels pressupostos repetint l'1'1 milions per a diferents actuacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.