Veïns de Mira-sol reclamen replantejar el fons de lliure disposició del barri


Temes relacionats

El consell de barri de Mira-sol aprova avui les partides de lliure disposició (22/des/14)

Els veïns de la Capella de Sant Joan podran pagar les obres de tres maneres (29/oct/14)

El festival FesCamp vol crear vincles entre els barris de Sant Cugat (25/oct/14)

Les obres de la urbanització de la Capella de Sant Joan, a la tardor ( 3/set/14)

La taula de treball per marcar els usos del Casal de Mira-sol es crearà dimarts ( 3/jul/14)


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc al Casal de Mira-sol

La trobada ha tingut lloc al Casal de Mira-sol

El PP, PSC, ICV-EUiA i la CUP, a més de les associacions de veïns de Mas Gener i la capella de Sant Joan, reclamen a l'equip de govern un replantejament de les partides de lliure disposició dels consells de barri. En la sessió d'aquest òrgan celebrada a Mira-sol aquest dilluns, diversos veïns i partits polítics han lamentat que hagin de fer servir aquests diners per promoure millores urbanes que, asseguren, s'haurien d'incloure com a despesa ordinària en les àrees de Serveis Urbans, Mobilitat o Medi Ambient.

L'última trobada de l'any del consell de barri de Mira-sol ha servit perquè els veïns exposin quins són els projectes on volen destinar els 40.000 euros restants de la partida de lliure disposició del 2014. Uns generadors per a les carrosses dels Reis d'Orient de la propera cavalcada i una tanca per delimitar la zona de la riera que passa pel costat del parc del Casal de Mira-sol són les propostes de més envergadura.

El PSC, PP, ICV-EUiA i la CUP, a més de les dues associacions del barri, han manifestat el seu desacord amb què la partida de lliure disposició hagi de subvencionar projectes com el de la tanca, perquè creuen que haurien d'incloure's en el pressupost municipal. El vicepresident de l'Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener, Joan Sàbat, considera que les prioritats del fons del barri haurien de ser unes altres.

Joan Sàbat

S'estan fent altres coses que no són inversions. Això, en realitat, hauria de dependre de les regidories corresponents.


Per aquests motius, Sàbat ha reclamat a l'equip de govern que aclareixi els criteris d'inversió en els fons de lliure disposició de Mira-sol i de la resta de districtes. El president del consell, Francesc Carol, ha reconegut que és un debat que cal abordar, especialment després que aquest barri hagi completat gran part de la seva urbanització. Carol ha explicat que normalment aquestes partides es destinen a millores urbanes i ara cal replantejar els criteris amb Mira-sol com a punt de partida.

Francesc Carol

Mira-sol comença a tenir una estructura pròpia. Això vol dir que ens hem de replantejar què són els diners de lliure disposició.


De fet, el president ha explicat al consell que algunes de les propostes que han fet els veïns, com millorar la senyalització del barri de Mas Gener i cobrir amb gespa el terreny lliure que ha deixat la retirada de les torres d'alta tensió, s'inclouran en el pressupost de Mobilitat i Medi Ambient.

Durant el gener tindrà lloc una trobada d'un grup de treball per abordar en què es pot invertir la resta de la partida de lliure disposició de 2014, a més de plantejar ja la del 2015. La propera reunió del consell de barri tindrà lloc a finals de gener o principis de febrer. A la sessió d'aquest dilluns, hi han acudit set persones de públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.