El Suprem confirma la denegació del primer PAU per urbanitzar Torre Negra


Temes relacionats

Les al·legacions contra el PAU de Núñez i Navarro a Torre Negra, retirades de l'ordre del dia del ple municipal (18/feb/08)

El TSJC confirma la legalitat de la reordenació del sector de Vulpalleres impugnada per Núñez i Navarro (18/feb/08)

Sant Cugat accepta el PAU de Núñez a Torre Negra per 'imperatiu legal' ( 9/gen/08)


  • Comparteix:

El TS ha confirmat la denegació del primer PAU per urbanitzar Torre Negra

El TS ha confirmat la denegació del primer PAU per urbanitzar Torre Negra

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat un recurs de cassació interposat per Núñez i Navarro contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que confirmava la correcta denegació, per part de l'Ajuntament, de l'aprovació provisional del primer Pla d'Actuació Urbanística (PAU) presentat per aquesta constructora. Segons ha dit el consistori en un comunicat, aquesta sentència 'posa punt final' al projecte de Núñez i Navarro per construir 2.800 habitatges a Torre Negra.

El 2008, l'Ajuntament va aprovar aquest PAU 'per imperatiu legal'. Posteriorment, en el tràmit d'aprovació provisional, va denegar-lo 'per ser incompatible amb la preservació d'aquest paratge de Collserola i perquè suposa un trencament del model urbanístic de la ciutat'. Ara, amb la nova sentència, el TS confirma que el consistori té dret a denegar el PAU per motius de model urbanístic. La resolució és definitiva perquè no es pot impugnar.

Tot i això, queda pendent que el TS es pronunciï sobre la denegació del segon PAU i el seu pla parcial, presentat el 2001 per la mateixa constructora. Segons l'Ajuntament, 'tot indica que, per coherència amb aquesta sentència, el TS es pronunciarà en la mateixa direcció sobre aquest segon pla urbanístic'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.