Oliveres i Romeva signen el manifest de suport al líder grec Tsipras


  • Comparteix:

Imatge d'Alexis Tsipras / Foto: ACN

Imatge d'Alexis Tsipras / Foto: ACN

L'economista santcugatenc Arcadi Oliveres i l'exeurodiputat Raül Romeva han signat el manifest 'Catalunya amb Alexis Tsipras', promogut per ICV en suport al líder grec i al seu partit Syriza. El manifest defensa una victòria de Syriza en les properes eleccions gregues com la millor opció per al país i per a Europa, per 'iniciar la necessària rebel·lió dels pobles del sur d’Europa per exigir un canvi radical de polítiques'.

Diverses personalitats s'han sumat ja a aquest manifest impulsat des de Catalunya, entre elles els santcugatencs Arcadi Oliveres i Raül Romeva. El manifest veu en el canvi de govern a Grècia l'inici d'una nova etapa a Europa per 'tornar a posar l'economia al servei de la sobirania popular i la democràcia i per iniciar una refundació d'Europa que acabi amb la foscor de l'austericidi'.

En aquest sentit, el professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Arcadi Oliveres comparteix que una victòria de Syriza als comicis grecs pot significar un primer pas cap a noves polítiques europees. Oliveres ha defensat la necessitat de canviar l'estratègia d'austeritat d'Europa, que comporta 'greus conseqüències'.

Arcadi Oliveres

Intentar situar la continuïtat per sobre de les persones és un error que ha portat gravíssimes conseqüències com l'atur, inestabilitat social, pobresa i exclusió. S'han de canviar aquestes polítiques a Europa.


ICV també té previst reunir a Barcelona representants de partits d'esquerra del sur d'Europa el 24 de gener, un dia abans de la convocatòria d'eleccions a Grècia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.