Un exviceministre colombià analitzarà el procés de pau a Sant Cugat


  • Comparteix:

Farid Benavides / Foto: Elnuevosiglo.com.co

Farid Benavides / Foto: Elnuevosiglo.com.co

L'exviceministre de Política Criminal i Justícia Restaurativa de Colòmbia Farid Benavides parlarà del procés de pau al país sud-americà en un acte a la Casa de Cultura dijous de la setmana que ve a les set de la tarda. Benavides és actualment sotsdirector del Centre Internacional per la Justícia Transicional a Colòmbia.

Colòmbia viu les negociacions d'un procés de pau entre les FARC i el govern de José Manuel Santos. Recentment, la guerrilla de les FARC ha declarat un alto el foc unilateral durant un període de temps indefinit. La declaració forma part dels diàlegs de pau que les FARC mantenen des de fa dos anys amb l'executiu colombià a l'Havana.

Farid Benavides és doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Massachusetts i professor de dret penal especial a la Universitat de Los Andes. Farid Benavides ha estat representant del govern colombià a la Cort Penal Internacional entre el 1999 i el 2000. També va representar aquest govern en les discussions sobre la Convenció de Viena contra el Crim Tansnacional Organitzat i en les sessions del Comitè del Pacte de Drets Civils i Polítics el 1997.

Benavides ha estat viceministre de Política Criminal al Ministeri de Justícia de Colòmbia. Ha fet àmplies investigacions i treballs de camp sobre temes relacionats amb la construcció de pau, la reconstrucció de la memòria històrica, la justícia transicional i el postconflicte, sobretot a Colòmbia, però també en altres països com Guatemala, l'Equador, Cuba i l’Estat espanyol. Actualment és subdirector del Centre Internacional per la Justícia Transicional a Colòmbia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.