La CUP i Procés treballaran per presentar-se junts a les municipals


Temes relacionats

Procés Constituent aposta per promoure un front comú d'esquerres al Parlament (23/des/14)

Procés Constituent decidirà en assemblea el seu posicionament a les municipals (15/des/14)


  • Comparteix:

L'assemblea ha tingut lloc a la Casa de Cultura

L'assemblea ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Procés Constituent i la CUP inicien un període de converses per concórrer a les eleccions municipals en una candidatura conjunta. La decisió arriba després de l'assemblea de Procés Constituent d'aquest divendres, on els seus integrants han decidit aliar-se amb la formació independentista de cara als comicis de maig. La cap de la llista de la CUP, Núria Gibert, i el regidor Ignasi Bea han participat en la trobada per explicar el seu projecte a la plataforma. Ara les dues formacions es reuniran cada 15 dies per definir el projecte i elaborar una llista conjunta.

L'assemblea d'aquest divendres ha servit per decidir el posicionament de Procés Constituent a les eleccions municipals. Després d'haver escoltat els projectes de la CUP i Podem, que també ha participat a la reunió, els membres de la plataforma han elegit com a company de viatge el partit independentista (14 vots), en detriment de l'opció que encapçala Antonio Roa (3 vots). La votació també ha registrat cinc abstencions. El responsable de Comunicació de Procés Constituent, Oriol Pardo, ha subratllat que les dues propostes tenen molts punts en comú. Pardo creu que la trajectòria de la CUP i la seva experiència és el factor que ha desequilibrat la balança al seu favor.

Oriol Pardo

Ells són més coneguts i tenen més experiència. No era una lluita entre les dues formacions. Hem volgut arribar a un acord amb uns o altres.


De fet, l'opció d'impulsar una llista a tres bandes no estava prevista, ja que la CUP va descartar fa poc temps una aliança electoral amb Podem. Ara, la CUP i Procés Constituent iniciaran un procés de converses, cada dues setmanes, per abordar el projecte comú per a Sant Cugat. L'objectiu d'aquestes trobades també serà el d'elaborar una llista de noms mixta, ja que la CUP ja va presentar fa unes setmanes, per separat, les primeres cinc persones de la seva proposta. Pardo ha explicat que els agradaria ser-hi presents encara que sigui de manera 'testimonial'.

Oriol Pardo

La CUP ja té els cinc primers candidats. Som conscients que serà difícil que surtin més de cinc persones, però nosaltres volem ser-hi encara que sigui de manera testimonial, i ells hi estan disposats.


Pardo també ha descartat que Arcadi Oliveres, un dels impulsors de Procés, participi a la llista local, a causa de la seva implicació en el projecte nacional. Les trobades tindran lloc cada dos dimarts. Aquesta aliança arriba uns dies després que David Fernández, el líder de la CUP, manifestés la seva intenció de presentar-se a les properes eleccions catalanes amb la plataforma d'Oliveres i Teresa Forcades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.