La uaSC vol crear una tinència d'alcaldia per reforçar el vincle entre nucli i districtes


Temes relacionats

La uaSC celebra la difusió dels consells de barri però lamenta la demora (19/mar/13)


  • Comparteix:

La uaSC creu que cal millorar la connexió entre nucli i districtes

La uaSC creu que cal millorar la connexió entre nucli i districtes

La uaSC inclourà en el seu programa electoral una proposta per crear una tinència d'alcaldia de Descentralització, que tindrà la funció de millorar la gestió als districtes. Aquest projecte, explica el partit, té l'origen en el 'fracàs històric' dels consells de barri.

La formació creu que aquests òrgans, abans coneguts com a consells de districte, no milloren la connexió entre el nucli urbà i els districtes de manera efectiva. La uaSC, sense presència al ple, subratlla que és imprescindible buscar una alternativa per promoure una gestió equitativa de govern, recursos i participació ciutadana en un municipi amb una superfície de gairebé 50 quilòmetres quadrats. Valldoreix, Mira-sol, la Floresta i les Planes, explica, representen prop del 80% del terme municipal.

Per solucionar aquesta circumstància, proposa crear una tinència d'alcaldia, les funcions de la qual estiguin regulades al Reglament de Participació Ciutadana i l'Orgànic Municipal. El president de la uaSC, Jaume Massanés, ha explicat a Cugat.cat que el responsable hauria d'establir les prioritats dels districtes.

Jaume Massanés

Aquest tinent d'alcalde hauria d'unificar els criteris dels consells de barri, seria el responsable d'establir les prioritats de cada zona i d'aplicar els pressupostos territorialitzats.


Massanés també ha afegit que aquest tinent d'alcalde hauria de promocionar el coneixement per part de la població dels consells de barri i planificar, amb els caps d'àrea corresponents, els projectes de cada zona.

Per cada districte, a més, el partit vol crear un coordinador de zona amb perfil tècnic o administratiu. Aquest càrrec, en dependència del nou tinent d'alcalde, hauria de conèixer tots els problemes i necessitats del barri en qüestió, a més de tenir un contacte àgil i permanent amb les associacions de veïns i entitats.

La uaSC es compromet, en cas d'obtenir representació, a portar aquesta proposta al primer ple del nou mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.