Villaseñor descarta encapçalar cap candidatura a les municipals


Temes relacionats

Ferran Villaseñor renuncia a ser el candidat del PSC i deixa l'acta de regidor ( 9/gen/15)

Villaseñor dóna per 'esgotat' el seu projecte en una carta als militants (10/gen/15)

NECat i Moviment Catalunya funden MES amb presència santcugatenca (30/nov/14)

Sant Cugat no tindrà candidatura conjunta de les esquerres (25/nov/14)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

L'encara portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, descarta encapçalar cap altra candidatura de cara a les eleccions municipals, després d'haver renunciat com a alcaldable socialista. Villaseñor ha assegurat que es prendrà un temps sense estar en primera línia política, tot i que, diu, no l'abandonarà. De fet, Villaseñor és membre de Moviment Catalunya, associació que forma part de Moviment d'Esquerres (MES) juntament amb Nova Esquerra Catalana (NECat).

A banda de renunciar a representar el PSC en les properes eleccions municipals com a cap de llista, Villaseñor també deixarà aquest dilluns l'acta de regidor. Tot i així, Villaseñor encara no ha decidit si mantindrà la militància al PSC o si s'incorporarà al projecte de MES.

Una decisió, ha dit Villaseñor en roda de premsa aquest divendres, que prendrà una vegada es formalitzi la renúncia a l'acta de regidor i que no inclou la possibilitat d'encapçalar altres candidatures.

Ferran Villaseñor

Una vegada no sigui regidor decidiré què he de fer. Si els estatuts del PSC i de MES impossibiliten cercar ponts hauré de prendre una decisió. Segur que serà decisió incòmoda.


De fet, un dels motius que han propiciat les renúncies de Villaseñor és la impossibilitat de materialitzar un dels seus reptes: ampliar espais amb altres partits d'esquerra o incorporar al projecte socialista grups com Moviment d'Esquerres i Moviment Catalunya, de la qual forma part.

De la mateixa manera que ja va expressar en la seva carta adreçada als militants de l'agrupació local, Villaseñor ha reiterat la feina feta des del grup municipal i espera que el nou candidat sumi el suport de l'electorat, així com de les direccions nacional i comarcal, que no ha estat suficient, ha dit Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Aquesta agrupació no ha tingut un suport clar de les direccions nacionals. És una plaça complicada que necessita un suport clar.


Segons el socialista, Sant Cugat necessita 'un canvi i una òptica d'esquerres'. De fet, l'agrupació local haurà ara de decidir el nou alcaldable, que s'elegirà en una assemblea, però sense un procés de primàries. El primer secretari, Michael Cáceres, ha avançat que la formació espera tenir el cap de llista a mitjans de febrer. De la mateixa manera, Cáceres ha descartat presentar-se a aquest càrrec, del qual ha dit que li agradaria, però que no pot perquè 'cal temps i mitjans'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.