40 estudiants competeixen a Sant Cugat per entrar al Parlament Europeu de Joves


  • Comparteix:

Una quarantena de joves s'ha posat a la pell dels parlamentaris europeus aquest dissabte a l'Arxiu Nacional de Catalunya, que ha acollit la competició per accedir a la preselecció estatal del Parlament Europeu de Joves. A través de jocs i activitats, els participants han reforçat les seves habilitats a l'hora de treballar en equip, han potenciat les seves capacitats comunicatives i han après el funcionament dels òrgans polítics de la Unió Europea.

Set escoles de Sant Cugat participen a la competició, que ha arrencat aquest dissabte amb jocs perquè els joves estableixin vincles entre ells i aprenguin a treballar conjuntament. Els assistents, d'entre 15 i 16 anys, han participat en jocs d'estratègia i de comunicació oral en anglès. La presidenta de la sessió, Isabel Cantalapiedra, ha destacat que aquesta iniciativa els permet transmetre coneixements de política, economia i dret utilitzant una dinàmica d'aprenentatge diferent a la de les escoles.

Isabel Cantalapiedra

Serveix per conèixer gent. És molt diferent a la feina que es fa a les escoles, aquí el mateix delegat busca i aprèn de forma individual.


Els participants també han debatut sobre temes relacionats amb l'agenda europea com l'atur juvenil, l'increment dels moviments independentistes i el dèficit democràtic. Alguns dels joves han subratllat que formar part d'aquesta sessió és tota una experiència.

Participants

Permet millorar l'idioma i interessar-se pel sistema econòmic i polític actual. / És una opció diferent per aprendre sobre relacions internacionals i a parlar en públic.


La competició ha seguit aquest diumenge al Casal de TorreBlanca. Els centres participants són Thau, Avenç, Leonardo da Vinci, Àgora, Europa, La Vall i La Farga, un més que l'any passat. D'aquesta sessió en sortiran representants de Catalunya per a la preselecció estatal que tindrà lloc a Sevilla del 8 al 12 d'abril. Els joves seleccionats es donaran a conèixer aquesta setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.