El govern local frena la 'taxa zero' que el PSC volia per a nous emprenedors


  • Comparteix:

El PSC volia una 'taxa zero' per a nous emprenedors

El PSC volia una 'taxa zero' per a nous emprenedors

L'equip de govern rebutja la proposta del PSC d'establir una 'taxa zero' en impostos i taxes per als nous emprenedors. El govern municipal argumenta que la ciutat ja ofereix facilitats als creadors d'empreses. La moció socialista ha rebut el vot favorable de la CUP i ICV-EUiA, l'abstenció del PP i el vot contrari de l'equip de govern.

ESCOLTA-HO

La moció del PSC proposava que l'Ajuntament concedís subvencions del 100% d’aquells impostos i taxes competència del consistori, per promocionar l'activitat empresarial de la ciutat. Entre els impostos a bonificar, els socialistes proposaven l’IBI, la recollida de residus comercials i industrials, i la taxa entrada de vehicles.

El regidor socialista Pere Soler ha defensat el text com a via per ajudar qui vol iniciar un projecte empresarial.

Pere Soler

Creiem que la ciutat aconseguiria un benefici amb aquesta moció.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat la tasca del consistori feta fins ara per generar activitat econòmica i facilitar l'emprenedoria. Brugarolas ha reivindicat l'entesa entre l'administració pública i el sector privat a Sant Cugat per generar ocupació, i les bonificacions ja introduïdes en les ordenances fiscals per donar suport als emprenedors.

Carles Brugarolas

Tot plegat aporta un resultat: Sant Cugat és líder en emprenedoria.


El PP, ICV-EUiA, la CUP han donat el suport a la moció perquè pretenia facilitar l'activitat econòmica a àmbit local, tot i que han expressat alguns matisos. Per exemple, els independentistes han posat sobre la taula que les bonificacions haurien de ser graduals segons la renda dels emprenedors seguint la filosofia de tarifació social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.