L'Assemblea de Joves fa un acte de suport a Zígor Larredonda


  • Comparteix:

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat s'ha concentrat a la plaça Octavià per denunciar les condicions amb les què viuen els presos polítics catalans a les presons espanyoles. L'acte també s'ha fet com a mostra de solidaritat a la vaga de fam que des de fa un mes estan fent Zígor Larredonda i tres presos més de la presó d'Albacete.

Una representació de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat ha desplegat una pancarta com a acte de rebuig a la situació que estan vivint els presos polítics dels Països Catalans a diferents centres penitenciaris de l'Estat. Els joves han fet costat, sobretot, al terrassenc Zígor Larredendonda empresonat des de fa dos anys i mig per pressumpta col.laboració amb banda armada.

Pendent encara de judici, Larredonda protagonitza, amb 3 presos polítics més, una vaga de fam a la presó d'Albacete des de fa 32 dies. Una acció que ja ha causat els primers estralls en la salut del jove egarenc, que ha estat hospitalitzat després de patir una arrítmia cardíaca.

Des de l'Assemblea de Joves es demana que aquests presos tinguin contacte telefònic amb l'exterior dos cops per setmana i l'ampliació del règim de visites. Carles Crusells, de l'AJSC, diu que les condicions en les què viuen aquests presos són inadmissibles:

Carles Crusells

Aquestes mesures estan contemplades a la llei espanyola


L'Assemblea de Joves també exigeix que els presos polítics no convisquin en el mateix mòdul que els presos comuns. Carles Crusells:

Carles Crusells

Els presos polítics no poden conviure amb els presos comuns perquè es troben en situacions 'difícils'


El col.lectiu santcugatenc ha confirmat que quan Zígor Larredonda surti de l'hospital mantindrà la vaga de fam fins que s'acompleixin les seves demandes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.