La uaSC demana una solució per evitar el tancament de Cal Castillo


Temes relacionats

El nucli zoològic de Cal Castillo cessa l'activitat per manca de seguretat (13/gen/15)


  • Comparteix:

Cal Castillo està situat a prop de Sol i Aire

Cal Castillo està situat a prop de Sol i Aire

La uaSC demana la mediació de l'Ajuntament per evitar el tancament definitiu del nucli zoològic de Cal Castillo, que va cessar l'exhibició d'animals fa dues setmanes. El partit veïnal, sense representació al ple, insta les parts implicades a buscar un acord perquè el centre pugui reobrir al públic amb totes les autoritzacions i garanties de seguretat adients.

Des de la uaSC, s'acusa el propietari d''encaparrament' i l'Ajuntament de 'deixadesa' en el seguiment del compliment del conveni regulador de l'activitat, signat el 2010 per les dues parts.

Tot i entendre la dificultat administrativa que suposa regular l'espai, la uaSC defensa la tasca pedagògica i terapèutica que proporciona el nucli zoològic a les famílies, les escoles i als centres de rehabilitació i discapacitats.

El tancament de Cal Castillo
El nucli zoològic de Cal Castillo, en actiu des de fa 17 anys, va cessar l'exhibició d'animals l'11 de gener, en no reunir les condicions previstes en el conveni regulador de l'activitat. L'Ajuntament també diu que una inspecció de la Generalitat acredita que el nucli no pot estar obert al públic per falta d'instal·lacions especials per acollir animals 'potencialment perillosos'. El propietari ha desmentit l'existència de la inspecció i sosté que l'espai té les condicions d'obertura necessàries.

El nucli zoològic
Josep Castillo va començar a col·leccionar animals fa prop de 50 anys en una hectàrea de terrenys, al mig de Collserola. El nucli té una setantena d'animals d'11 espècies diferents, com emús, daines, burros catalans, cabres i porcs vietnamites. L'espai, en actiu des de fa 17 anys, oferia visites guiades a escoles i diversos centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.