Puig descarta la petició veïnal de retirar ara els canvis de mobilitat a Valldoreix


Temes relacionats

Mou-te X Valldoreix diu que la consulta de l'EMD en mobilitat no garanteix l'equitat (26/gen/15)

L'EMD vol sotmetre a una consulta ciutadana la mobilitat del territori (25/gen/15)

El pont del passeig de la Merla i la passera del passeig del Pardal, a finals d'any (21/nov/14)

L'EMD i els veïns frenen els canvis de mobilitat a Valldoreix i busquen consens ( 1/mar/14)


  • Comparteix:

Audiència pública d'aquest dijous

Audiència pública d'aquest dijous

El president de l'EMD, Josep Puig, descarta la proposta de Mou-te X Valldoreix de retirar ara els canvis de mobilitat i emplaça els veïns a treballar junts per cercar un projecte de consens en 'un clima de diàleg'. Puig s'ha defensat de les crítiques veïnals pel fet que les conclusions del segon estudi de mobilitat hagin arribat un any després de l'aplicació dels canvis assegurant 'que no hi ha hagut cap intenció de retard' per part del govern. Puig ha intervingut a l'audiència d'aquest dijous amb la presència de prop de 100 persones.

Les queixes pels canvis de mobilitat, amb més de 40 intervencions, han monopolitzat l'audiència pública de Valldoreix que, aquest dijous, ha doblat la seva durada en un ambient de crispació. Mou-te X Valldoreix ha fet extensiva al govern el seu full de ruta en mobilitat, tal com va avançar Cugat.cat. El president de l'EMD, Josep Puig, ha valorat les virtuts de la proposta, que passa per fer una comissió mixta govern-veïns per cercar un model de mobilitat de consens i sotmetre'l a una consulta. No obstant això, Puig descarta la part en què els veïns reclamen que l'EMD restauri la mobilitat original al sector de Rossinyol de forma immediata.

El president ha condicionat una eventual retirada al resultat de la consulta que vol convocar l'EMD després dels comicis, en cas de seguir al govern.

Josep Puig

No revertirem els canvis en mobilitat. Es van fer fa un any i hi ha gent que està a favor. Buscarem una entesa.


Puig ha emplaçat els afectats a buscar 'un clima de diàleg' i treballar plegats. D'altra banda, el president ha negat cap intenció volguda per part del govern per demorar les conclusions del segon estudi de mobilitat -proposat pels veïns. El president de Mou-te X Valldoreix, Miquel Llugany, ha reiterat que el territori no es pot permetre retardar més la problemàtica i ha remarcat que la seva lluita no té interessos polítics.

Miquel Llugany

Haurà passat un any i mig d'una situació que no ens agrada. No hi ha motivació política, és de veïnatge. Ens movem per això.


Altres intervencions veïnals han defensat els canvis aplicats ara fa un any en termes de seguretat i facilitat d'aparcament. També hi ha hagut veus que han demanat que Mou-te X Valldoreix no parli 'en nom de tots els veïns' del sector de Rossinyol.

Unes 100 persones han seguit l'audiència. A la junta de veïns, s'han quedat 14 persones, entre elles una representació de Valldoreix Decideix.

La junta ha aprovat, amb els vots a favor de CiU-Actuem i la Candidatura de Progrés (CPCV) i els contraris del PP, la moció de la federació nacionalista de declaració de responsabilitat pel 9N. La Candidatura de Progrés ha retirat la seva moció de condemna dels atemptats de París, el que ha provocat la caiguda de les mocions alternatives sobre el tema del PP.

La junta ha aprovat per unanimitat la ratificació del calendari de pagament del deute que la Generalitat té contret amb l'EMD pels diners que va avançar per pagar el soterrament de l'alta tensió. La retirada de les línies, llargament reivindicada pel territori, se celebrarà amb una festa ciutadana el 22 de febrer a l'espai del Casalet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.