L'oposició desaprova les formes de l'acord de cessió de la Casa Jaumandreu


  • Comparteix:

Carol, Pros, Benejam, Soler, Casamitjana i el presentador de la tertúlia, Miquel Herrada

Carol, Pros, Benejam, Soler, Casamitjana i el presentador de la tertúlia, Miquel Herrada

L'oposició celebra la cessió de la Casa Jaumandreu a l'Ateneu Santcugatenc, però critica que l'equip de govern els hagi exclòs de les negociacions i no els hagi informat de l'acord ni els seus termes. L'equip de govern, format per CiU, defensa el fons per sobre de les formes i confia en els beneficis que generarà la cessió de l'espai.

A través d'un contracte de cessió indefinida, l'Ateneu podrà fer ús de l'edifici, que també serà la seu d'altres entitats. L'Ateneu Santcugatenc mantindrà la seu a la plaça de Pep Ventura i gestionarà també l'equipament municipal de Casa Jaumandreu, ubicada a l'avinguda de Gràcia. Un cop la Policia Local hagi deixat l'espai, l'Ateneu s'hi instal·larà i començarà a oferir-hi cursos i activitats.

Aquest dimecres, a la tertúlia 'El gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM), els representants de l'oposició han aprovat el fons de l'acord però han criticat l'equip de govern per l'opacitat de les negociacions.

El PP lamenta que el govern municipal els informi tard de l'acord i que se n'hagin d'assabentar a través dels mitjans de comunicació. El regidor popular Álvaro Benejam creu que l'equip de govern ha tingut oportunitats per comentar les negociacions amb l'oposició i els critica per tombar mocions que després aproven a la seva manera.

Álvaro Benejam

Lamento que l'equip de govern ens informi tard i a través dels mitjans de comunciació. Quan demanem les coses des de l'oposició no fan cas i després fan les coses a la seva manera i amb 'medalleta'.


El PSC també qüestiona el rebuig sistemàtic de les propostes de l'oposició. En canvi, el regidor socialista Pere Soler es mostra poc crític amb l'equip de govern per les formes de l'acord de cessió de la Casa Jaumandreu.

Pere Soler

Per a la ciutadania serà un doble benefici perquè no hi haurà Museu de les Matemàtiques i perquè serà un altre equipament cultural.


ICV-EUiA ha desaprovat l'opacitat de les negociacions. La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, insisteix que no té cap problema amb que l'Ateneu passi a fer ús de l'edifici, però lamenta profundament la manca d'informació sobre l'acord.

Roser Casamitjana

Estic encantada que sigui l'Ateneu però hauríem de tenir una mica més de coneixement de com ha anat la negociació.


La CUP tampoc no està d'acord amb les formes de l'equip de govern. El portaveu de la formació, Guim Pros, retreu que l'alcaldessa, Mercè Conesa, es refereixi al futur espai com un hotel d'entitats, quan la CUP va proposar-ne un i el van rebutjar.

Guim Pros

Tot i que Mercè Conesa li digués 'hotel d'entitats' per a nosaltres no ho és. Que el gestioni l'Ateneu ens sembla bé.


El representant de l'equip de govern, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha defensat el fons de l'acord per sobre de les formes.

Francesc Carol

L'acord els permet continuar a la mateixa seu i ampliar els seus tallers al nou espai i fer d''hotel d'entitats'.


ERC, sense representació al ple, ha emès un comunicat que celebra l'acord entre l'Ateneu i l'Ajuntament per la cessió de l'antiga seu de la policia local. Els republicans veuen amb bons ulls el conveni, però demanen més projectes per a altres espais en desús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.