Les patronals demanen crear un únic Vallès que agrupi les dues comarques


  • Comparteix:

La plataforma de patronals vallesanes Fem Vallès ha proposat aquest dimecres als alcaldes del Vallès Occidental i Oriental la creació d'un únic Vallès per guanyar en competitivitat. La nova regió s'anomenaria Àrea Vallès i es constituiria a partir de la fusió dels consells comarcals del Vallès Oriental i Occidental. La plataforma que fa la proposta està integrada per la Cecot, el Consell Intersectorial d'Empresaris (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) i l'associació Via Vallès.

Segons les patronals, la regió vallesana representa actualment 'el primer pol industrial, manufacturer i exportador del sud d'Europa'. L'entitat considera que la zona resultant encaixaria 'sense cap dificultat' en la vegueria de Barcelona. La proposta s'ha presentat al consell d'alcaldes del Vallès Oriental, celebrat a Sant Pere de Vilamajor.

El president de Fem Vallès i Cecot, Antoni Abad, ha posat en valor les fortaleses d'aquest territori únic.

Antoni Abad

És molt important i molt transcendent econòmicament a àmbit de Catalunya. Tenim unes fortaleses evidents i seria important que tinguéssim una única visió del territori.


Els alcaldes s'han mostrat oberts a parlar-ne, igual que la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que s'ha mostrat 'favorable' a aquells plantejaments que pretenen 'atansar més la realitat territorial', però ha recordat que cal que hi hagi consens al respecte. En aquest sentit, ha reclamat als grups parlamentaris que facin 'un esforç especial' per desencallar la Llei de règims locals, que fa un any i set mesos que està en tràmit parlamentari.

Joana Ortega

Cal que hi hagi un consens. I demano que s'agilitzi el màxim possible la Llei de govern locals perquè doni resposta a realitats com a aquesta.


Ortega confia que la norma, que redefinirà les competències de les administracions locals, s'aprovi al final de la legislatura. La vicepresidenta ha emplaçat la Cecot, integrada a Fem Vallès, a encarar el debat en el marc de la futura reunió entre el govern, la patronal i representants dels grups parlamentaris per tractar la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.