L'EMD i els veïns de l'avinguda de Baixador consensuaran la urbanització


Temes relacionats

L'EMD defensarà davant els veïns que l'avinguda Baixador no serà una via ràpida (13/gen/15)


  • Comparteix:

La reunió ha tingut lloc aquest dimecres / Foto: EMD

La reunió ha tingut lloc aquest dimecres / Foto: EMD

Els veïns de l'avinguda de Baixador i l'EMD de Valldoreix han acordat crear una comissió perquè el projecte d'urbanització avanci amb la participació dels afectats, tècnics i representants polítics. La intenció és que el grup de treball agafi forma en una propera reunió, que tindrà lloc el mes vinent, per començar tractar els aspectes concrets d'un projecte que vol convertir el carrer en una via de doble sentit i amb zones d'aparcament.

La trobada entre veïns i administració celebrada aquest dimecres volia posar sobre la taula els plans de l'EMD després de l'alarma d'alguns residents davant el temor que el carrer es convertís en una via ràpida. L'EMD ha desmentit de nou aquesta possibilitat en aquesta reunió, on ara s'ha decidit que el projecte es farà amb la col·laboració dels valldoreixencs.

Per ara, aquest és el primer pas d'una actuació que encara no té un calendari fixat ja que com ha explicat el president del govern del territori, Josep Puig, és un projecte complex que dependrà de 'la disponibilitat econòmica dels veïns i de l'EMD'. Després de la posada en marxa de la comissió, aquesta haurà de començar a concretar com serà aquesta via i en quantes fases es tirarà endavant.

El finançament de les obres es repartiran entre els veïns i l'EMD. Per ara, encara no se sap quina serà la part que hauran d'assumir els ciutadans i quina l'administració. De fet, Josep Puig ha avançat que es buscarà si el projecte es pot acollir a alguna subvenció per reduir el cost que hagin d'assumir els veïns.

Josep Puig

Els veïns no pagaran més que si es tractés d'un carrer normal. Encara no sabem quin percentatge hauran d'aportar. Estem buscant subvencions per mirar de rebaixar el cost.


La idea, segons Puig, és que a la comissió s'integrin veïns dels diversos trams de l'avinguda ja que les necessitats i inquietuds poden canviar segons el sector. El punt de partida, ha afegit Puig, serà un estudi que la Diputació va dur a terme en el darrer mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.