Sant Cugat defensa el dret dels afectats per hepatitis C a rebre tractament


  • Comparteix:

La moció és fruit d'una proposta d'ICV-EUiA / Foto: ACN

La moció és fruit d'una proposta d'ICV-EUiA / Foto: ACN

El ple ha aprovat amb els vots favorables de totes les formacions i l'abstenció del PP una moció en defensa dels afectats per hepatitis C i del seu dret a rebre tractament en el sistema sanitari públic. La proposta, que és originària d'ICV-EUiA, considera que el problema és el preu 'abusiu' del medicament que necessiten els malalts que fa impossible el tractament pel sistema de sanitat espanyol.



ESCOLTA-HO

La moció reclama al consistori que exigeixi a l'Estat espanyol i la Generalitat que es posicionin en favor de les persones malaltes i no es permeti el negoci especulatiu amb la salut. Segons la plataforma d'afectats, a l'Estat espanyol hi ha 30.000 malalts greus d'hepatitis C. Segons ICV-EUiA, el tractament supera els 25.000 euros per persona ja que l'empresa que el comercialitza va comprar la companyia que l'ha desenvolupat per 11.000 milions de dòlars i ara necessita compensar la inversió.

La regidora ecosocialista, Roser Casamitjana, ha assenyalat que l'actitud del govern espanyol en aquest cas és insuficient.

Roser Casamitjana

El govern no fa tot el necessari per garantir el tractament i el dret a la vida que sovint defensa pels que encara no han nascut. La UE hauria de canviar el sistema de patents.


La CUP s'ha arrenglerat al costat d'ICV-EUiA en aquest text i ha qualificat la situació de 'gravetat extrema'. En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu socialista, Pere Soler, que ha contraposat l'acció dels govern espanyol en aquest cas amb el posicionament amb relació al rescat del projecte Castor. Per CiU, el regidor Raül Grangé ha apuntat cap al govern del PP al qual acusa de no 'tenir sensibilitat' cap aquest problema.

El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, ha assenyalat el deute de la sanitat pública com a possible explicació de l'actitud de l'Estat espanyol. Tot i així, ha votat a favor de la moció i ha qualificat d''escandalosa' l'especulació farmacèutica. El PP s'ha abstingut en la votació després d'assenyalar que l'executiu ja va demostrar sensibilitat al destinar els recursos necessaris per tractar l'infermera afectada d'Ebola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.