El ple tomba la moció de De Salvador de penjar el retrat del rei a la sala de plens


Temes relacionats

El PP anuncia accions legals si Conesa no deixa de 'promoure la independència' (11/feb/15)


  • Comparteix:

Imatge del rei Felip VI / Foto: Casa del rei  - Borja Fotógrafos

Imatge del rei Felip VI / Foto: Casa del rei - Borja Fotógrafos

El plenari ha tombat aquest dilluns penjar a la sala de plens la fotografia del rei Felip VI, tal com proposava el regidor no adscrit Bruno de Salvador. ICV-EUiA i la CUP han assegurat que aquest no és un tema que preocupi als santcugatencs i han votat en contra de la moció. CiU, el PP i el PSC s'han abstingut.



ESCOLTA-HO

La moció, presentada pel regidor no adscrit Bruno de Salvador, demanava donar compliment al reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, que estipula la col·locació 'en un lloc preferent de la sala de sessions de l'efígie del rei espanyol. De Salvador ha defensat el text perquè considera que complir la llei 'és fonamental' per garantir l'estat de dret.

Bruno de Salvador

L'equip de govern i l'oposició han de complir amb la llei, li agradi o no. No podem complir només la llei que ens agradi. Per això crec que la moció és molt important.


ICV-EUiA i la CUP s'han posicionat en contra del text, perquè consideren que aborda un tema que no preocupa als santcugatencs. El regidor de la CUP, Ignasi Bea, s'ha mostrat partidari de desobeir la llei respecte aquesta qüestió i ha qualificat la monarquia d''absurda' i 'caduca'.

Ignasi Bea

L'argument legalista és legítim, però pensem que és innecessari i dóna una imatge negativa. La monarquia és una institució caduca, absurda i imposada.


CiU s'ha abstingut en la votació perquè creu que 'no s'incompleix cap reglament'. El regidor Jordi Puigneró s'ha referit a una resolució de la Direcció General de l'Administració Local del ministeri d'Administracions Públiques espanyol, que estableix que aquest article sobre l'efígie del rei només és aplicable en cas d'inexistència de Reglament Orgànic Municipal (ROM). Com que Sant Cugat disposa d'aquest reglament, Puigneró ha assegurat que no s'incompleix la llei.

Jordi Puigneró

El ROM no estableix que al saló de sessions s'hagi de col·locar l'esfígie del cap d'Estat ni del president de la Generalitat. Per tant, estem complint amb un instrument del qual ens vam dotar. Aquesta moció és absurda.


El PP s'ha abstingut en la votació de la moció, tot i que la setmana passada va emetre un comunicat en què amenaçava amb accions legals si l'alcaldessa continuava utilitzant l'Ajuntament en favor de la causa independentista, amb exemples com el de no col·locar el retrat de Felip VI a la sala de plens. El PSC també ha optat per abstenir-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.