Vistiplau del ple a la municipalització de la gestió de la zona blava


  • Comparteix:

Promusa gestionarà la zona blava

Promusa gestionarà la zona blava

CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP s'alineen al ple per donar llum verda a la municipalització de la gestió de la zona blava, que passarà a mans de l'empresa d'habitatge públic Promusa. Això permetrà dotar Promusa de recursos econòmics per a polítiques d'habitatge de lloguer i implantar un sistema d''smart pàrquing' per indicar el nombre de places de zona blava lliures a temps real. La iniciativa ha rebut l'abstenció del PP.



ESCOLTA-HO

La municipalització de la zona blava és un primer pas després de la modificació dels estatuts de Promusa per convertir-la en una entitat de serveis. Aquest canvi, que és indefinit, és possible perquè ha acabat el contracte de gestió amb l'empresa Empark, que fins ara s'encarregava de l'aparcament soterrat del Monestir. A més, Promusa gestionarà els aparcaments de Volpelleres i del mercat de Torreblanca, com també els de nova creació.

L'objectiu és dotar de recursos econòmics per a polítiques d'habitatge de lloguer a Promusa, que també implantarà un sistema de pàrquing intel·ligent. El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha dit que amb aquest canvi de gestió l'empresa pública podria obtenir uns ingressos estimats d'entre 600.000 i 800.000 euros anuals. També ha subratllat que, gràcies a aquesta modificació, es podrà impulsar habitatge públic.

Pere Casajoana

Municipalitzem els serveis públics per fomentar l'habitatge de lloguer. Ens permetrà incorporar un sistema de pàrquing intel·ligent.


El PSC ha donat suport a aquesta iniciativa, tot i que ha demanat que es posin mecanismes per garantir que els beneficis es reinverteixin en habitatge i no en altres qüestions. ICV-EUiA i la CUP també han votat a favor del canvi de gestió i han demanat que també es plantegi la municipalització d'altres serveis com l'aigua i la neteja d'edificis públics.

En canvi, el PP i el regidor no adscrit, Bruno de Salvador, s'han abstingut a la votació. Els populars han posat de manifest que l'activitat de Promusa s'ha reduït a 'més del 50%' els últims anys però que 'no s'han reduït els costos d'estructura de l'empresa'. Per això, el regidor del PP, Álvaro Benejam, ha afirmat que els treballadors de Promusa 'estan infrautilitzats'.

Álvaro Benejam

L'activitat està sota mínims, però amb els mateixos costos d'estructura. En els últims anys s'ha fet una activitat molt menor. Aquestes persones estan infrautilitzades.


En aquesta línia, Bruno de Salvador ha subratllat que els beneficis de la zona blava es destinaran a cobrir els costos fixos de Promusa i ha demanat una reducció de l'estructura de l'empresa pública.

'Smart pàrquing'
El nombre de places lliures de zones blaves i de càrrega es podrà consultar a temps real a Internet i a una aplicació gratuïta per a telèfons mòbils. A més, la informació es difondrà en panells informatius ubicats a punts estratègics del municipi. El pagament de les zones blaves es podrà fer de forma física o bé amb l'aplicació de telèfon mòbil, amb uns preus que es mantindran com fins ara i es regiran per la normativa municipal.

L'objectiu del sistema és evitar desplaçaments innecessaris per buscar aparcament i reduir així l'emissió de CO2. Properament, Promusa convocarà un concurs per estudiar les propostes tecnològiques i econòmiques per instal·lar les noves tecnologies. L'Ajuntament preveu invertir-hi al voltant de 600.000 euros i amortitzar la despesa els propers anys. Les millores previstes en el sistema 'smart parking' s'implantaran de forma progressiva durant aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.