L'Ajuntament inclou criteris socials en els seus contractes per afavorir la inserció


  • Comparteix:

L'equip de govern ha informat al ple d'aquest dilluns de la mesura

L'equip de govern ha informat al ple d'aquest dilluns de la mesura

La contractació municipal incorporarà clàusules socials amb l'objectiu de fomentar la integració laboral de persones amb dificultats d'inserció. La mesura beneficiarà principalment aturats de llarga durada majors de 45 anys, persones amb disminucions, joves provinents d'institucions de protecció de menors i dones víctimes de violència de gènere, entre d'altres situacions. L'àmbit d'aplicació són els contractes reservats a centres especials de treball, empreses d'inserció laboral o entitats sense ànim de lucre, així com els plecs de clàusules administratives com a requisit d'admissió, adjudicació, preferència o condició especial d'execució.



ESCOLTA-HO

La mesura pretén que la contractació amb fons públics afavoreixi la inserció sociolaboral i la cohesió social. De fet, aquesta incorporació de criteris socials en la contractació municipal va més enllà del marc normatiu i aposta per una 'administració socialment responsable'. És un pas més en aquest àmbit, ja que l'Ajuntament ja aplica clàusules socials i mediambientals en els contractes públics en la mesura que ho permet la legislació estatal.

La regidora de CiU i tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat que amb aquestes clàusules es fomenta la integració laboral d'aquest col·lectiu i s'aposta per una administració socialment responsable.

Susanna Pellicer

Volem fomentar la integració laboral d'aquest col·lectiu i apostar per una administració socialment responsable.


El nou marc per a la integració de clàusules socials en la contractació pública municipal preveu dos àmbits d'aplicació. D'una banda els contractes reservats a centres especials de treball, empreses d'inserció laboral o entitats sense ànim de lucre. De l'altra, la inclusió de clàusules socials en els plecs de les diverses fases del procediment. La proposta de reserva d'un contracte a favor d'empreses socials o la integració de criteris socials en els plecs correspon al tècnic responsable del contracte i haurà d'efectuar una avaluació prèvia per determinar la idoneïtat.

Els destinataris d'aquests clàusules són:

- Persones aturades de llarga durada més grans de 45 anys.

- Persones amb disminució física, psíquica o sensorial amb malalties mentals que tinguin possibilitats d'inserció en el món laboral.

- Persones que no puguin accedir a la renda mínima d'inserció per no reunir els requisits legals, però que es trobin segons el criteri dels Serveis Socials municipals en situació o en risc d'exclusió social (pare o mare de família monoparental, persones de famílies desnonades, immigrants extracomunitaris en situació regular, entre d'altres).

- Joves majors de 16 anys i menors de 30 provinents d'institucions de protecció de menors.

- Persones amb problemes de drograddicció o alcoholisme que es trobin en procés de rehabilitació o reinserció social.

- Interns de centres penitenciaris la situació dels quals els permeti accedir a una ocupació.

- Dones víctimes de la violència de gènere

- Perceptores de la renda mínima d'inserció.

Podran considerar-se altres persones o col·lectius que es trobin en situació de risc d'exclusió o de necessitat a criteri dels Serveis Socials de l'Ajuntament.

L'equip de govern ha informat d'aquest nou marc, aprovat com a decret d'alcaldia, en el ple municipal d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.