El ple denega la revisió de l'IBI cobrat a dues empreses amb solars sense edificar


Temes relacionats

L'Ajuntament, obligat a retornar l'IBI al propietari d'uns terrenys sense edificar (22/jun/14)


  • Comparteix:

Imate d'arxiu d'un terreny sense edificar

Imate d'arxiu d'un terreny sense edificar

El ple rebutja les peticions de les empreses Covelocals i Franquesa Spada que demanaven la revisió de les ordenances fiscals i IBI d'uns terrenys sense edificar. Els demandants denuncien que se'ls va aplicar un impost superior al corresponent pel fet de tenir els solars buits, tot i que això no està previst a la llei. L'equip de govern ha denegat la sol·licitud perquè aquelles ordenances i l'IBI no van ser recorreguts en el termini en què eren vigents.



ESCOLTA-HO

La petició arribava arran de dues sentències del TSJC que al juny van obligar l'Ajuntament a retornar part de la liquidació de l'IBI del 2013 i 2014 a una empresa propietària d'un solar sense edificar a qui se li va aplicar un tipus diferenciat de l'1,04%.

Fins el 2014, l'Ajuntament aplicava un tipus diferenciat de l'IBI que arribava a l'1,04% als solars sense edificar arran d'una instrucció interna de la Direcció General del Cadastre. El TSJC, però, va donar la raó al propietari d'uns terrenys de Sant Cugat que va impugnar aquesta aplicació, perquè considerava que modificava un reial decret.

Ara, les empreses Covelocals i Franquesa Spada han demanat que es revisin les ordenances fiscals i l'IBI del 2011, el 2012 i el 2014 d'uns terrenys sense edificar. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que el ple no admet a tràmit aquestes revisions perquè tant les ordenances com l'IBI ja han caducat i no van ser recorreguts en el termini en què eren vigents.

A partir del 2015, l'Ajuntament ha canviat l'ordenança municipal per no incorporar aquest concepte diferencial i estima que deixarà d'ingressar 1,7 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.